Bo kolonialt i vietnamesiska Hoi An

Veckans Tips, Vecka 8, 2017

Anantara Hoi An bjuder på kolonial stil med en minutiöst skött trädgård och pool intill floden.

Anantara Hoi An bjuder på kolonial stil med en minutiöst skött trädgård och pool intill floden.

Vietnam är ett fantastiskt land att resa i, men om jag ska plocka ut ett enda resmål i detta avlånga land så blir det den lilla staden Hoi An som ligger ungefär mitt i landet några kilometer från kusten.

I världsarvsstaden Hoi An finns en över 200 år gammal och i princip orörd stadskärna intill floden, spännande kultur, vackra risfält, massor av makalös mat, härlig shopping, duktiga skräddare och fina stränder på cykelavstånd från staden. Det är väldigt många turister som upptäckt detta, men trots det lyckas man på något outgrundligt sätt bibehålla den genuina stämningen i staden.

Varje rum på Anantara har en egen terrass som snabbt brukar bli favoritstället för de flesta gästerna.

Varje rum på Anantara har en egen terrass som snabbt brukar bli favoritstället för de flesta gästerna.

Precis som det finns en restaurang för varje smak och varje budget finns det ett hotell för varje plånbok i Hoi An. Jag skulle dock vilja slå ett slag för Anantara (www.hoi-an.anantara.com). Det är ett kolonialhotell som ligger på flodbanken i utkanten av gamla stan.

Man har behållit den gamla stilen, men renoverat till toppnivå. Rummen är väldigt rymliga och alla rum har en egen liten terrass med en bekväm soffa, det är i princip som att ha ett pyttelitet utomhusvardagsrum. För den som vill slå på stort finns också ett antal sviter.

Jag har sett priser från runt 1 200 kronor per dygn för ett dubbelrum med frukost, men du ska nog räkna med att det kostar lite till. I de flesta rummen kan man vara tre personer utan at det kostar extra. Prisvärt är bara förnamnet.

Floden rinner precis utanför Anantara i Hoi An och genom att gå över bron till andra sidan kommer man till matmarknaden..

Floden rinner precis utanför Anantara i Hoi An och genom att gå över bron till andra sidan kommer man till restaurangmarknaden.

Det enda område där man inte kommer upp till toppklass är maten (förutom frukosten, som är fantastisk), men i Hoi An ska man ändå inte äta på hotellet. Det finns 100-tals restauranger i den lilla staden som bjuder på briljant mat och notor som gör att man tror de glömt hälften av måltiden när det är dags för att betala.

Ett insidertips är att uppsöka den restaurangmarknad – Khu Am Thuc – som finns längst västerut på landremsan mittemot gamla stan. Här är det enkelt, billigt och såååå gott. Leta gärna upp Miss Anh i stånd nummer 11, som man enklast hittar till genom att leta efter hennes gula bord. Snabbast tar du dig dit genom att låna en av hotellets cyklar.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Arkitektur, Historia, Hotell, Kläder, Mat och Dryck, Vietnam och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *