Hotell med 300 år gamla byggnader, sagolik mat och utsikt (Lenzerheide, Schweiz – 6/3)

Veckans restaurangbesök i Schweiz har inte bjudit på några stora sensationer. Det  beror helt enkelt på att vi lagat mat själva på kvällarna eller blivit bjudna på god mat hos kamrater. Luncherna har vi ätit på den servering som legat närmast till när vi blivit hungriga i backen. De har varit helt OK, men vi kommer inte att leta oss tillbaka till någon av serveringarna för deras fantastiska mat…

Denna vackra byggnad innehåller restaurangen med terassen som kan skymtas till höger.

Idag bestämde vi oss för att det skulle bli ändring på detta och sökte oss därför till Guarda Val (www.guardaval.ch) som ligger i Lenzerheide. Guarda Val ligger på drygt 1 600 meters höjd och är både hotell och restaurang (eller rättare sagt två restauranger), det är inrymt i elva olika byggnader och den äldsta är 300 år gammal.

Vi siktade på riktigt god mat och bokade därför bord på den restaurang som heter just Guarda Val och som har två röda bestick i Guide Michelin (www.viamichelin.com), det innebär att de både har bra mat och en behaglig miljö. De har också 16 poäng i Gault Millau, som är en annan inflytelserik restaurangguide. Betygsättningen i Gault Millau startar på 12 poäng och slutar på 20, men det är det ingen som fått ännu. 16 är med andra ord riktigt bra.

Råbiff på kalvkind på en bädd av auberginer är inte dumt!

Vi hoppas på fortsatt bra väder när vi bokar bord och väljer därför terassen, ett lyckodrag visar det sig eftersom vädret för sjätte dagen i rad är makalöst och utsikten når samma nivå. Inte blir det sämre när vi väl sätter oss vid bordet och maten börjar komma in. Jag äter en underbar råbiff på kalvkind till förrätt, en sagolikt mjäll kalvlever som huvudrätt och en riktigt välgjord creme brulée till efterrätt. Den goda maten och trevligt sällskap gör att vi blir sittande i fyra timmar innan solen börjar sjunka ner bakom bergen och kylan snabbt slår till. Det går från stekhett till minusgrader på några minuter.

Här skulle det nog inte vara svårt att trivas.

Jag hann inte tyvärr inte kika på något av rummen, men om de håller samma standard som resten av Guarda Val är jag övertygad om att de är fantastiska.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hotell, Mat och Dryck, Schweiz och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *