Livräddartorn i Tel Aviv blev cool hotellsvit

Veckans Tips, Vecka 6 , 2017

Från sovrummet/badrummet går en trappa rakt ner i Medelhavet.

Från sovrummet/badrummet går en trappa rakt ner i Medelhavet.

En av de häftigaste hotellsviter jag någonsin sett har just öppnats på stranden i Tel Aviv. Här har ett livräddartorn byggts om till en temporär hotellsvit.

Bakom projektet står bland annat Browns Hotell som råkar ha ett av sina hotell just i Tel Aviv (www.browntlv.com). För förvandlingen av tornet står inredningsdesignern Aline Langlieb samt graffitikonstnären Edgar Rafael och de har tagit ut svängarna rejält.

Langlieb har koncentrerat sig på insidan av tornet och skapat ett sovrum med ett integrerat badrum och stora öppningsbara fönster direkt ut mot havet. Från fönstret går en trappa direkt ner i böljorna. Till sviten hör också ett vardagsrum med 180 graders vy mot Medelhavet.

Edgar Rafael har gjort underverk med utsidan på det från början ganska nedslitna livräddartornet.

Edgar Rafael har gjort underverk med utsidan på det från början ganska nedslitna livräddartornet.

Rafael har gett tornet en otroligt cool design på utsidan.

De första gästerna har precis bott i tornet och givetvis servas de av en personlig butler.

Nu undrar ni förstås vad en natt kostar? Tyvärr är det så att tornet redan i mitten av april, då badsäsongen börjar, kommer att återgå till att vara livräddartorn. Fram till dess är det fullbokat. Om sviten kommer att återuppstå när badsäsongen är över är ännu höljt i dunkel, men åtminstone jag håller tummarna för att det ska finnas chans att bo där framöver.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Arkitektur, Hotell, Israel, Tel Aviv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *