Okänd hotellpärla på Gozo – Maltas mindre ö

Veckans Tips, Vecka 22, 2017

Dar tal-Kaptan är insvept i grönska och blommor samt har en mysig utomhuspool som går att använda mest hela året.

Dar tal-Kaptan är insvept i grönska och blommor samt har en mysig utomhuspool som går att använda mest hela året.

Malta är inte det allra vanligaste medelhavsresmålet för svenskar och jag är inte särskilt förvånad över det. Det finns väldigt många ställen runt Medelhavet som är mer spännande, även om vinterklimatet på Malta är mycket bra tack vare närheten till Afrika.

Det finns dock en del av Malta som definitivt är värd en resa, det är den relativt oförstörda och mycket natursköna norra ön som heter Gozo. Här bor bara runt 30 000 personer mot huvudöns nästan 400 000, som bor på en yta som bara är fem gånger större än Gozos. Massturismen har inte heller fått fäste på Gozo.

Ytterligare ett skäl till att åka hit är det lilla boutiquehotellet Dar tal-Kaptan (www.dartalkaptan.com) som drivs av Peter och Warren. De har inte varit hotellägare så länge, men har nu gjort verklighet av en gammal dröm. De uppvisar också en svårslagen naturlig talang för service och trevligt bemötande. Det är svårt att inte smittas av deras entusiasm för den lilla ö.

Den klassiska sviten Nostalgia har givetvis ett viktorianskt badkar med lejontassar.

Den klassiska sviten Nostalgia har givetvis ett viktorianskt badkar med lejontassar.

Hotellet har bara fyra rum, eller snarare små sviter, som är helt individuellt inredda. En går i klassisk stil, en annan har inspirerats av Asien, en har lokala rötter och den fjärde är en fantasiskapelse med vildsinta färger och föremål. Rummen kostar 95-130 euro per natt beroende på rum och årstid och då ingår också en utmärkt frukost, som ofta äts gemensamt.

Inredningsstilen på Dar tal-Kaptan är rätt svårdefinierad och med ett sällan använt ord skulle den nog kunna beskrivas som eklektisk, det vill säga att man plockat föremål och stilar från alla möjliga ställen. Allt är dock gjort med säker smak och det hela ger en mysig stämning. Det är nog ingen slump att en hel del smekmånadspar hamnar här.

Båda värdarna är utbildade massörer och ordnar också gärna utflykter och vandringar av olika slag.

För den som vill vara lite mer självständig hyr de även ut en trevlig lägenhet med två sovrum strax utanför byn Qala.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hotell, Malta och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *