Österrike bjöd på tidernas snabbaste flygplansbyte (Arlanda-Wien-Innsbruck-Obergurgl, Österrike – 11/3)

I morse bar det av till Österrike för en veckas skidåkning. Har jag lite tur kan jag klämma in 8 skiddagar!

04.15 ringer väckarklockan och en kvart senare sitter jag i taxin på väg till Arlanda. Incheckningen har jag gjort på internet och det går smidigt att lämna av bagaget trots en jättelik skidbag. Austrian (www.austrian.com) visar sig från sin bästa sida med en händelselös resa till Wien. Jag kan förresten passa på att tipsa om hur du får en riktigt bra plats (om du flyger med en relativt gammal Boeing 737, som jag gjorde). Väljer du en plats framför rad 9 är det nämligen business classutrymme för benen och skynket dras ofta inte förrän vid rad 3. Med andra ord finns det 4-5 rader businessutrymme att köpa för ekonomipris – det blir en väldigt dyr frukost för de som sitter framför skynket.

Den lilla skåpbilen bakom bagagevagnen körde iväg med min stora skidbag i en rasande fart.

Efter landningen visar flygbolaget en helt fantastisk sida! Jag har en mycket tight connection till Innsbruck (25 minuter) och med en liten försening landar vi ungefär när planet till Innsbruck ska lyfta. Jag har redan skrivit av planerna på att hinna med detta plan, men när jag promenerar nerför trappan står där en markvärdinna med en buss och en bagagekille med en liten skåpvagn. Jag lastas in i bussen och bagaget i skåpvagnen. Tre minuter senare är vi framme vid turbopropplanet som ska gå till Innsbruck. Jag kliver ombord, dörren stängs och fem minuter senare är vi i luften. Det är nog det snabbaste flygplansbyte jag någonsin gjort!

Hotell Josl ligger bara 50 meter från backen.

Hyrbilsfirman Holiday Autos (www.holidayautos.se) har som vanligt gjort sitt jobb och jag får snabbt och effektivt en bil. Jag kör motorvägen, passerar efter en tid den mer kända skidorten Sölden och 12.30 checkar jag in på hotell Josl (www.josl.at) i Obergurgl (www.obergurgl.com) högst upp i Ötztaldalen (www.oetztal.com), ett rätt svårslaget tidsschema!

Solen skiner som om den inte gjort annat, men det ser ändå riktigt bra ut i backarna som bara ligger 50 meter från hotellet. Jag väljer dock att göra service på skidorna istället för att kasta mig ut. För drygt 130 kronor får jag belagen slipade, vaxade samt stålkanterna slipade och justerade. Det är inte dumt med en stark valuta.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor, Hotell, Hyrbilsresor, Österrike, Skidåkning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *