Polskt återbesök (Skavsta-Warszawa, Polen, 7/4, 2015)

Dags för ett återbesök i Warszawa (www.warsawtour.pl) eftersom besöket i slutet av februari gav mersmak. Resan går med Ryanair (www.ryanair.com), kostar lite drygt 400 kronor, och jag måste motvilligt medge att om man ser på relationen pris/prestanda är det rätt svårslaget när allt funkar som det ska. Det gjorde det idag.

Flygbussen in till centrum är snabb, smidig och billig.

Flygbussen in till centrum är snabb, smidig och billig.

Ryanair landar på en flygplats som heter Modlin (www.en.modlinairport.pl) och som faktiskt bara ligger en trekvart med buss från Warszawas centrum. Billigaste (och långsammaste) sättet att ta sig till stan är buss med byte till tåg. Det kostar 17 zloty och då får man dessutom åka med lokaltrafiken i Warszawa. Direkt flygbuss (www.modlinbus.pl) kostar 33 zloty och för en taxi får man räkna med 119 zloty. Från bussens slutstation är det kort promenadavstånd till Hotel Metropol (www.hotelmetropol.com.pl) där jag ska bo de tre närmaste dagarna.

Våffla med kött, sirap och kanel är godare än vad det låter som.

Våffla med kött, sirap och kanel är godare än vad det låter som.

Näringsbehovet är akut efter framkomsten till hotellet och jag ger mig ut på jakt efter mat. Det är inga problem att hitta restauranger, men däremot är det inte så lätt att hitta rätt restaurang. Efter en tids spanande hittar jag Meat Love (www.meatlove.pl) som ser lite annorlunda ut. Det är det. Det är inte ofta man hittar helt nya typer av maträtter, men det gör jag på Meat Love. Paradrätterna är nämligen tre centimeter tjocka våfflor med kött och sirap. Det låter inte så kul, men är faktiskt riktigt gott. Bäst är våfflan med Candy Bacon, det verkar vara bacon stekt i lönnsirap som ligger varvad mellan våffelbitarna! Vågar du dig inte på våfflorna har de även härlig pulled pork.

Kraken Rum Bar är riktigt trendig och senare på kvällen är det DJ och ibland levande musik.

Kraken Rum Bar är riktigt trendig och senare på kvällen är det DJ och ibland levande musik.

Efter en lång promenad, en smula vila i rummet – som är varmt som en bastu (nej, det går inte att reglera, då måste man dra ner värmen på hela hotellet…) och där fönstren täcka av en monumental reklamduk för Orange så att det ser ut som att det snöar utanför – är det dags för kvällsmat. Våfflan spökar fortfarande och därför blir det en tur till trendiga Kraken Rum Bar (www.facebook.com/KrakenRumBar?_rdr) som förutom rom serverar seafood i mindre portioner, perfekt när man inte är jättehungrig. De har också en egen öl som heter just Kraken. Den görs i Belgien och kryddas med rom. Jag skulle kunna sträcka mig till att säga att smaken är intressant.

Marängtårtan serveras på en normalstor middagstallrik, då förstår ni hur stor en bit är!

Marängtårtan serveras på en normalstor middagstallrik, då förstår ni hur stor en bit är!

Den relativt blygsamma middagen göra att det blir helt omöjligt att inte slinka in på Smaki Warszawy (www.smakiwarszawy.pl) som har de mest fantastiska tårtor och bakelser. Testa deras marängtårtor, jag har ätit och gjort mycket maräng, men den här tar marängen till en ny nivå!

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bussresor, Flygresor, Hotell, Mat och Dryck, Polen, Warszawa och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *