Att bo på yacht i Lissabon (Porto – Lissabon, Portugal, 22/8, 2017)

De flesta rastplatserna efter motorvägarna i Portugal är väldigt fräscha.

De flesta rastplatserna efter motorvägarna i Portugal är väldigt fräscha.

Så var det dags att lämna den trevliga portugisiska staden Porto och köra de drygt 25 milen söderut till Portugals huvudstad Lissabon.

Vägen är utmärkt och med jämna mellanrum hittar man bra rastplatser med solskydd och fräscha toaletter. Att ta en enkel kylväska med egen matsäck är bra mycket bättre än att äta på vägkrogarna, som visserligen är mycket mer spännande än sina svenska motsvarigheter, men ändå rätt tråkiga.

MY Angelisa är en rejäl båt.

MY Angelisa är en rejäl båt.

Frukost på båten.

Frukost på båten.

När jag letade boende på www.booking.com i Lissabon så dök det upp en yacht som man hyr ut ett par hytter på. Den ligger i en liten fin marina dryga halvmilen norr om centrum och ägs av ett fransk/portugisiskt par som själva bor på båten med sin tonåriga dotter. Eftersom jag är en smula svag för båtar kunde jag inte låta bli att slå till trots att det kostar 120 Euro per natt inklusive enklare frukost.

MY Angelisa, som båten heter, har ingen egen hemsida, men finns förutom på booking.com också på airbnb. Yachten är en av de största som ligger i  Marina Parque das Nacoes (www.marinaparquedasnacoes.pt) och det är gott om plats ombord, även om hytten självfallet var liten. Privat inhägnad parkering och väl avstängd marina med passerkort och buss in till Lissabons centrum gjorde det praktiska livet enkelt.

Vid kajen till marinan finns flotta lägenheter och ett gäng små restauranger och barer. Inget tjusigt, men trevligt och gott. Värdarna är jättetrevliga, men pratar du franska så blir det givetvis väldigt mycket roligare.

Johan från båten rekommenderade D´Bacalhau (www.restaurantebacalhau.com) som ligger 20 minuters promenad från båten, men jag var för trött för det och beställde ett par fläskkotletter och tomatsallad på ett av caféerna vid marinan.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Båt, Lissabon, Mat och Dryck, Portugal och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *