Världens bästa kondis finns i Paris

Veckans Tips – Vecka 46 – 2018

Céderic Grilet med några av de bakverk som gett honom titeln världens bästa konditor.

Gillar du bakverk och Paris ska du ställa in resekompassen på den franska huvudstaden. Här verkar nämligen Céderic Grilet, som i början av året blev etta i omröstningen Meilleur Pâtissier du Monde. Därmed anses han av sina kollegor/konkurrenter vara världens bästa konditor.

Du kan själv avgöra hur det är med den saken genom att bege dig till det klassiska femstjärniga lyxhotellet Le Meurice (www.dorchestercollection.com/en/paris/le-meurice/) på Rue de Rivoli. Det är nämligen här Grilet skapar sina mästerverk.

Under afternoon tea på restaurang Le Dalí är det lätt att låta fantasin löpa iväg.

Bästa sättet att få en rejäl genomgång av vad den blott 32-åriga konditorn kan åstadkomma är att sikta på hotellets Dalí-restaurang. Här serveras det afternoon tea varje dag mellan 15.30 och 18.00. Förutom lämplig dryck bjuds du på små sandwichar, scones som smälter i munnen och som kronan på verket diverse bakverk från konditormästaren.

Hela kalaset kostar 54 Euro. Vill du ha champagne istället för te, kaffe eller choklad går notan upp till 72 Euro. Det är ju en hel del för eftermiddagsfikat, men det är fullständigt delikat och dessutom är miljön svårslagen. Restaurangen är inredd av Philippe Starck och när kändisarna glider in i sällskap med diskreta livvakter är det lätt att tro att man mdedverkar i en spionthriller.

Middag är rätt svårt att få ner efter fikapausen på Le Meurice, men du kan fortsätta fantasiresan genom att glida över till cocktails när tebjudningen är över.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Frankrike, Mat och Dryck, Paris och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *