De 10 hetaste resmålen 2016 – Nummer 6: Kuba

Nummer sex på min lista över de hetaste resmålen 2016 är Kuba.

Just de här husen dyker ständigt upp i artiklar från Havanna. Så här ser inte de typiska husen ut...

Just de här husen dyker ständigt upp i artiklar från Havanna. Så här ser inte de typiska husen ut…

Har du någon gång funderat på att åka till Kuba (www.vivacuba.se)? Då är det kanske dags nu. Efter en löjligt lång period av politiska motsättningar mellan USA och Kuba har man nu börjat prata med varandra igen. Bland annat har man kommit överens om att återuppta reguljära flygningar mellan de två länderna. Det kommer att betyda två saker – det kommer att bli mycket lättare att ta sig dit och att massor av människor kommer att utnyttja detta.

Med andra ord ska du passa på att åka så snart som möjligt. Redan nu börjar det bli rätt välfyllt på hotellen i huvudstaden Havanna och i den populära turiststaden Trinidad. Kännarna väljer istället att resa till Kubas näst största stad Santiago, som ligger på sydkusten och inte långt från fånglägret Guantánamo. Staden är omgiven av bergen Sierra Maestra där Fidel Castro och elva rebeller gömde sig och startade revolutionen.

Santiago ligger precis nedanför de berg där Fidel Castro drog igång revolutionen.

Santiago ligger precis nedanför de berg där Fidel Castro drog igång revolutionen.

Tittar du på kartan ser du att det är väldigt nära till Jamaica och Haiti. Den speciella kulturen i staden är därför en otrolig blandning av influenser från Kuba, Spanien och de två grannöarna.

Med båt från Santiago kan du dessutom nå stränder som fortfarande är helt oexploaterade.

Ett annorlunda sätt att bo på Kuba är förresten att använda sig av de alla de småskaliga entreprenörer som dragit nytta av hotellbristen. Under rubriken ”casas particulares” har massor av vanliga människor öppnat sina hem för övernattande besökare. Bor du på det sättet stöder du både den lokala ekonomin och får en unik inblick i kubanskt vardagsliv.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Havanna, Kuba, Lägenhet, Sol och bad och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *