24 timmars hemresa och internet på planet (Buenos Aires-Madrid-Stockholm, 5-6/1, 2015)

Sista dagen i Buenos Aires började mycket lugnt, men pulsen gick upp när det bolag där jag beställt transport till flygplatsen ringde och meddelade att de var ”lite försenade”. Efter ett tag kröp det fram att ”lite” var minst en halvtimme.

Den snygga loungen i Buenos Aires.

Den snygga loungen i Buenos Aires.

Det blev därför till att jaga rätt på en taxi på gatan som ville ha 350 pesos för att köra till flygplatsen – helt OK med tanke på att den andra transporten skulle ha kostat 480 pesos. Bilfärden gick dessutom snabbare än beräknat och jag hade därför gott om tid. Den tillbringade jag i den utmärkta och snyggt inredda Priority Pass-loungen (www.prioritypass.com) som även servar Star Alliance (www.staralliance.com). Särskilt gillade jag att de hade en massa olika sorters fåtöljer och soffor. Med andra ord kan alla hitta en sittplats de gillar i den här loungen.

Egna skärmar till alla och internet ombord - så ska det se ut!

Egna skärmar till alla och internet ombord – så ska det se ut!

Flygresan med Iberias (www.iberia.com) Airbus (www.airbus.com) A340-600 till Madrid var föredömligt odramatisk och kändes lite kortare tack var det utmärkta entertainmentsystemet med individuella skärmar, massor av filmer och möjligheter att koppla upp sig mot internet på planet – 22 MB kostar 19,95 USD eller 50 MB 29,95 USD. Enda incidenten var när man mitt i natten av någon outgrundlig anledning delade ut en smörgås. Jag tog den i tron att det var en liten handduk och försökt sedan torka mig i ansiktet med den, det gick inte så bra…

Matavdelningen i Madrid.

Matavdelningen i Madrid.

I Madrid hade jag dessvärre hela fem timmars väntetid som även den tillbringades i Priority Pass-loungen, den här gången i terminal J. Lite trångt och trist inredning, men hyggligt urval på födofronten kan den vistelsen sammanfattas.

Sista biten av hemresan gick med Iberias lågprisbolag Iberia Express (www.iberiaexpress.com) och det var precis lika trångt som på utresan. Jag fattar inte hur riktigt långa människor överhuvudtaget lyckas sätta sig ner på dessa säten.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Argentina, Buenos Aires, Flygresor, Spanien och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 24 timmars hemresa och internet på planet (Buenos Aires-Madrid-Stockholm, 5-6/1, 2015)

  1. Anette skriver:

    Ser ut som om du missat att det blivit 2015 🙂 … eller är det jag som missförstått rubriken?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *