Flyg jorden runt, upplev tyngdlöshet eller ha koll på svenska fjällen

Veckans Tips, Vecka 50, 2012

Den här veckan ska vi titta lite på SAS jorden-runt-biljetter, hur du kan testa på att vara tyngdlös i de specialflygplan som europeiska rymdflygstyrelsen använder och slutligen kikar vi på en ny sajt som ska samla allt från den svensk fjällvärlden.

Aerial of Diamond Head

Med SAS nya jorden-runt-biljett kan du besöka Honolulu.
Foto: Hawaii Tourism Authority (HTA) / Ron Garnett

SAS (www.sas.se) verkar ju otroligt nog ha fått lite luft under vingarna sedan den extrema krisen för några veckor sedan. Nu går de på offensiven med nya destinationer och erbjudanden. Det roligaste tycker jag är deras jorden-runt-biljett som går att köpa för knappt 25 000:-. Det går säkert att pyssla ihop sin egen jorden-runt-resa billigare om man shoppar på olika flygbolag och kan klämma in några lågprisbolag, men frågan är hur hög timpenningen blir på att göra det och vad man gör när något skiter sig på vägen?  SAS billigaste biljett går Köpenhamn-New York-Los Angeles-Auckland-Shanghai-Köpenhamn. Lägger du till en tusenlapp får du flyga från Stockholm och får dessutom ett stopp i Honolulu (www.gohawaii.com) på köpet. Klicka här för mer info om biljetten.

Det ser onekligen rätt kul ut att vara tyngdlös!

Det ser onekligen rätt kul ut att vara tyngdlös!

Apropå flyg kanske du har funderat på hur det skulle kännas att vara tyngdlös? Det går ju faktiskt att uppleva i specialutrustade flygplan, men hittills har det i Europa bara varit möjligt i vetenskaps- och forskningssyfte. Nu har det dock blivit ändring på det och från och med 2013 går det att uppleva tyngdlösa flygningar ombord på den Airbus A300 ZERO-G som normalt används av rymdorganisationerna i forskningssyfte. Man flyger i Bordeaux i södra Frankrike och hela programmet tar en dag. Under dagen flyger man i 2,5 timmar och får sammanlagt 5 minuter i tyngdlöshet. Planet rymmer 40 passagerare men är uppdelat i fyra zoner där var och en har en egen instruktör. I Norden säljs tyngdlösheten av Spaceport Sweden AB (www.spaceportsweden.com). Det är dock ingen billig övning, knappt 6 000 Euro kostar det – det blir ett rätt högt minutpris…

Jämtland är ju inte bara skidåkning, det kan också vara iskalla fjällbad på sommaren.

Jämtland är ju inte bara skidåkning, det kan också vara iskalla fjällbad på sommaren.

Tillhör du förresten dem som ibland irriterar sig över att det är svårt att hitta någonstans där man får en överblick över allt som finns att göra på en ort eller i ett område? Om du ska åka till fjällen kanske den nya sajten Destination Fjällen (www.destinationfjallen.se) vara något för dig. Här ska man samla allt som händer i svenska fjällen. Än så länge är det en mycket stor Jämtlands- och Åredominans, något som säkert beror på att de som ligger bakom sajten är Åreentusiaster. Det är dock snyggt, översiktligt och väl genomarbetat så jag tror det kan bli riktigt intressant i takt med att man får med sig fler orter i de svenska fjällen. Du vet väl förresten att du hittar Åres bästa boende genom att klicka här?

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor, Lägenhet, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Flyg jorden runt, upplev tyngdlöshet eller ha koll på svenska fjällen

  1. Anders skriver:

    Shit vad coolt det vore att testa på att vara tyngdlös! Men det känns ju lite väl saftigt med det priset för ynka 5 minuter i tyngdlöshet.

    • Clas Johansson skriver:

      Det var väl ungefär min reaktion också. Har hört talas om att det går att göra i Ryssland också, men jag är inte så säker på att jag skulle vilja hänga med i ett gammalt ryskt bombplan som tokdyker…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *