Köp kudden som fixar barnens sömn på flyget

Veckans Tips, Vecka 50, 2016.

Om du gör längre flygresor med små barn eller barnbarn tycker jag du ska ta en titt på en produkt som kallas Fly-Tot (www.fly-tot.com).

Den här enkla uppblåsbara kudden kan helt förändra flygresan för mindre barn.

Den här enkla uppblåsbara kudden kan helt förändra flygresan för mindre barn.

Den har uppfunnits av två resglada kaliforniska mammor som tröttnade på att deras barn inte kunde sova ordentligt under längre tider i luften. Deras lösning på problemet är lika enkel som genialisk.

De har helt enkelt konstruerat en kudde som man blåser upp och som fyller mellanrummet mellan sätets kant och baksidan på nästa stols ryggstöd. Det gör att ett litet barn kan sova relativt bekvämt med böjda ben. Har man två barn och två kuddar blir det ännu bättre. Då lägger man barnen längs med sätena och utrymmet blir i det fallet kring en meter långt. Då kan barnen ligga rätt bekvämt tills de är 5-6 år gamla.

Med Fly-Tot blir sovytan nästa dubbelt så stor som om man bara har stolsitsen att krypa ihop på.

Med Fly-Tot blir sovytan nästa dubbelt så stor som om man bara har stolsitsen att krypa ihop på.

Att blåsa upp kudden tar bara ett par minuter och skulle du behöva tömma kudden av säkerhetsskäl går det blixtsnabbt när man öppnar de båda stora ventilerna.

Kudden är 59 x 36 x 46 cm och väger lite drygt ett kilo, pumpen som hör till (men som jag tror man kan skippa om man har normala lungor) väger drygt 3 hekto och alltihop tar väldigt lite plats. 69 dollar vill uppfinnarna ha för kudden, sedan tillkommer förstås lite frakt och eventuella avgifter från tullverket.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor, Resegrejer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *