Norskt snigelnät i luften och fantastiskt B&B från år 1585 (Stockholm-Amsterdam, Nederländerna, 16/8, 2013)

I kväll klev jag på ett flygplan från Norwegian (www.norwegian.com) med destination Schiphol (www.schiphol.nl) i Amsterdam i Nederländerna och genomled sedan två flygtimmar med det långsammaste internet jag upplevt sedan modemens tid. Ni som är nostalgiker och vill återuppleva det fantastiska ljudet av ett 56K  modem kan förresten klicka här!

Snabbtåget som går in till Amsterdams centrum på ettt kick.

Snabbtåget som går in till Amsterdams centrum på ett kick.

Jag blev på bättre humör när jag klev av och kunde ta snabbtåget in till centralstationen i Amsterdam för under fem euro och ännu gladare när jag upptäckte att jag sedan kunde ta spårvagnen (www.en.gvb.nl) till mitt hotell för 2,80 euro. På helt sagolikt humör blev jag när jag slutligen upptäckte att det mitt i Amsterdams spårvagnar sitter en konduktör som man kan köpa biljetter av med helt vanliga pengar! Vilken kontrast till Stockholm där jag helt slutat åka kommunalt eftersom det är så komplicerat att betala om man inte har månadskort.

I den här soffan (från vilken man har utsikt över en av Amsterdams kanaler) har jag skrivit dagens inlägg.

I den här soffan (från vilken man har utsikt över en av Amsterdams kanaler) har jag skrivit dagens inlägg.

Med hjälp av den vänliga konduktören tog jag mig av på rätt hållplats och kom snabbt fram till min viloplats för natten. Den heter Kamer01 (www.kamer01.nl) och är inte riktigt likt något annat jag ställe jag bott på.

Det är ett B&B med endast två rum och otroligt snyggt inrett. Huset är byggt 1585 och inredningen är en blandning av ursprungshuset och ultramodern design. Fantastiskt läckert! Peter, som är en av innehavarna, satt uppe och väntade på mig tillsammans med hotellets vakthund – beaglen Tommie. Tommie har plasttratt runt huvudet eftersom han varit i närkamp med en annan jycke och därför har några stygn här och där, han verkar dock rätt nöjd med livet i alla fall. Efter ett glas rosé och en raffinerad liten kaka klättrade jag upp för trappan (som är original från 1585 och den minsta jag någonsin sett!) och kunde installera mig i ett rum som har allt och lite till. Riktigt roligt när en internetchansning visar sig överträffa ens vildaste förväntningar. Ska komplettera med bilder på detta när ljuset blir lite mer fotovänligt.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Amsterdam, Bed&Breakfast, Flygresor, Nederländerna, Tågresor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *