Största B&B-rummet någonsin (Stockholm-Bryssel, 4/10, 2013)

I morse stod väckarklockan på 05.15 för att jag skulle hinna med SAS-flighten till Bryssel med avgång 07.05. Efter en blixtsnabb dusch och koll av nattens mail bar det av till Arlanda med Taxi Stockholm.

Normalt sett åker jag med de suveräna Flygbussarna (www.flygbussarna.se) (som numera bjuder på WiFi ombord) till Arlanda, men när jag ska med första morgonflyget skämmer jag bort mig själv med taxi (www.taxistockholm.se). Detta får den lätt bisarra följden att taxiresan till Arlanda kostar nästan lika mycket som min Eurobonusbiljett till Bryssel. 520:- kostar taxin och 539:- samt 30 000 Eurobonuspoäng har jag fått lägga på flygbiljetten. Det är ett ganska bra deal med tanke på att billigaste köpebiljett kostade drygt 5 000:- när jag började titta på den här resan i onsdags.

Silverkortet kan ge mycket billig resa till Paris.

Silverkortet kan ge mycket billig resa till Paris.

Apropå Eurobonus kan jag tipsa dig som har silver- eller guldkort på SAS (www.sas.se) om att det fram till och med måndag går att boka bonusbiljetter med SAS till Paris för 15 000 poäng och till Barcelona (eller var det Madrid?) för 20 000 poäng.

Eftersom taxiresan ut till Arlanda gick snabbt (både för att det var lite trafik och chauffören var väldigt trevlig) hann jag till och med frukost i Priority Pass-loungen (www.prioritypass.com) i terminal 5 innan det var dags att kliva ombord och sätta sig på plats 11C vid nödutgången på den Boeing 737 (www.boeing.com) som går till Bryssel. 11C och 11F är utan konkurrens de bästa sätena på de här flygplanen.

Bryssels flygplats.

Mycket promenerande blir det på Bryssels flygplats.

Innan avresan till Bryssel (www.visitbrussels.be) har jag självfallet laddat ner appen från Spotted by Locals (www.spottedbylocals.com) i min iPhone. För 28:- får man tips om shopping, restauranger, kultur, etc. från de som bor i den stad man ska besöka. Dessutom kopplas tipsen till gps:en. Ett suveränt hjälpmedel i städer som man inte behärskar till 100 %.

När man landat i Bryssel (www.brusselsairport.be) kan man tro att man kommit till världens största flygplats. Det är ett oändligt åkande upp och ner och långa promenader för att ta sig ut ur terminalen och till tåget (www.belgianrail.be) som går in till Centralstationen för anständiga 7,80 euro. Taxi i Bryssel är också överkomligt upptäckte jag, de 3-4 kilometer jag åkte kostade mig 11 euro.

B&B i Saint-Gilles.

En mycket liten del av mitt enorma rum i Saint-Gilles.

När jag klev ur bilen var jag på Rue Defacqz 142 i det hippa området Saint-Gilles. Här ligger ett B&B som är så diskret att det inte ens har något namn och det kan läggas till listan över lätt märkliga, men underbara B&B, som jag bott på under den senaste tiden. Det är skulptrisen Rosette de Stefano som hyr ut ett rum med kök och badrum. Hemsidan (www.hotes-heracles.com) är det mest spartanska jag någonsin sett, men huset från 1905 är magnifikt! Det är lite lätt bedagat, vill du ha något nyrenoverat ska du söka någon annanstans, men väldigt, väldigt charmigt och med ett perfekt läge. Dessutom är rummet 5×11 meter stort med fem meters takhöjd och har en sanslös blandning av gamla möbler i olika stilar. Allt är kryddat med Rosettes egna skulpturer. Hon är dessutom mycket trevlig och hjälpsam. För 90 euro natten är det ett fynd. Jag skulle kunna ha kalas för 50 personer på rummet!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Belgien, Bryssel, Flygresor och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *