Billig Islandsresa, lägenheter i storstäder och koll på flygresorna

Veckans Tips – Vecka 4 – 2012

Den här veckan tänkte jag tipsa om ett billigt sätt att ta en första titt på Island (www.visiticeland.com), hur du enkelt kan hyra en lägenhet ute i Europa och hur du kan hålla ordning på dina flygresor.

Naturen på Island är väldigt speciell, här vattenfallet Svartifoss.

Isländska flygbolaget Icelandair (www.icelandair.se) säljer just nu paketresor till Island för häpnadsväckande priser. För från 2 810:- per person får man en flygbiljett tur och retur samt två nätter på ett fyrstjärnigt hotell i Reykjavik. Erbjudandet gäller till 30 april. Har du inte varit på Island tycker jag du ska passa på – klickar du här kommer du direkt till erbjudandet! Det finns massor av saker att att se och göra i och kring Reykjavik. För att det ska bli lite effektivt tycker jag du ska hyra en bil. Hos Holiday Autos (www.holidayautos.se) kan du hyra en bil i två dagar för runt 600:-.

Nästa tips har också isländsk anknytning. Ett isländskt par – Ragnar Fjalar Saevarsson och Sesselía Birgisdóttir  i Lund – har nämligen dragit igång en sajt där man kan hyra (eller hyra ut) lägenheter i större städer runt om i Europa. De kallar sajten Red Apple Apartments (www.redappleapartments.com) och här finns mycket godis för dig som gillar att leva självständigt även när du reser. Särskilt för familjer är det här ett perfekt sätt att bo på semesterresan. Att ha tillgång till en hel lägenhet istället för ett par trånga hotellrum gör en enorm skillnad när man har småbarn med spring i benen eller tonåringar som vill kunna stänga dörren om sig.

Så här ser det ut när du fyllt i dina flygresor på Flightdiary.

Många svenskar är ju samlare i större eller mindre grad. Själv har lyckats dämpa min samlariver (utom när det gäller verktyg och och gamla byggnadsdelar…). Däremot tycker jag det är rätt kul att ”samla” på flygresor. För att göra det använder jag mig av sajten (www.flightdiary.net). Där kan du enkelt fylla i vilka flygresor du gör – själv har jag just upptäckt att jag flugit 39 419 km och tillbringat drygt 52 timmar ombord på flygplan sedan i september…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Flygresor, Hotell, Island, Lägenhet, Reykjavik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *