Gömda hus på Irland och äventyrsinspiration från Volvo

 Veckans tips, vecka 18, 2011

Har du funderat på att åka till Irland i sommar? I så fall kan jag varmt rekommendera en hotellorganisation som heter Hidden Ireland (www.hiddenireland.com). Det är en sammanslutning av ett 30-tal historiska hus där man driver B&B i den högre skolan. Jag skulle nog frestas att kalla dem små boutique hotell.

Ballinkeeley House är ganska typiskt för hur husen I Hidden Ireland ser ut.

Nästan alla hus ligger ute på landet och samtliga drivs av de personer som äger husen, ofta har egendomarna funnits i släkten under lång tid. Förutom att boendet är betydligt bättre än på ”vanligt” B&B serverar man också middag för de som är sugna på det. Jag tycker det är ett lysande sätt att bo om man reser omkring med bil på Irland. Du bor i fantastiska historiska hus och lär snabbt känna värdarna som alltid har mycket bra kontakter i närområdet och kan tipsa dig om saker som du garanterat inte hittar i guideböckerna. Där jag bott har dessutom maten varit fantastisk. Ett av de ställen jag bott på kan du läsa mer om genom att klicka här.

Sovrum på Glanleam House.

På organisationens utmärkta hemsida går det lätt att hitta de olika ställena och det finns också massor av särskilda erbjudanden, många av dem riktade mot de som gillar fiske, natur och vandring. Vill du ordna stort kalas eller bröllop går det också bra i många av husen som är med i Hidden Ireland.

På senare år har man också anslutit ett antal hus med självhushåll, inte heller bland dessa finns det något som är byggt de senaste hundra åren.

Billigaste sättet att ta sig till Irland är ju att flyga med Ryanair (www.ryanair.se) om du pallar med det. SAS (www.sas.se) flyger också hit, men direktflighterna är inte många.

Söker du inspiration till äventyr på hemmaplan kan du kika in på Volvos Cross Country-site XC-travels (www.xctravels.com). Här presenterar man ett antal äventyr i Norden. Det är extremt snyggt presenterat, men personligen tycker jag kanske att man skulle lagt lite mer krut på faktainnehållet.

A380 – världens största passagerarplan.

Slutligen ett snabbtips. Om du bokar innan 3 maj kan du flyga med Lufthansa (www.lufthansa.com) till Beijing för 3 599 kronor. Kanonpris och dessutom får du flyga den nya jättelika Airbusen A380. Hade det inte varit för att man är tvungen att vara borta i minst sex nätter skulle jag bokat på stubinen!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Djur och natur, Flugfiske, Flygresor, Hotell, Hus, Irland, Mat och Dryck, Vandring och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *