Hemligt hotell på Cypern

Veckans Tips – Vecka 38 – 2018

Poolen är den självklara medelpunkten på Apokryfo.

Det grekiska ordet apokryfo betyder ”gömt” eller ”hemligt”. Därför är Apokryfo (www.apokryfo.com) ett väldigt bra namn på det lilla guesthouset i byn Lofou, som ligger vid foten av Mount Olympus på västra Cypern.

Hotellet drivs av den lokale arkitekten  och hans brittiska fru Diane, hon är inredningsarkitekt och det märks i rummen!

1996 hittade paret gården (som då i princip var en ruin) och sedan 2009 hyr de ut 7 fantastisk rum och 2 hus med möjlighet till självhushåll.

Vinkällaren på Apokryfo är normalt sett mer välfylld än så här och de kan lätt få påfyllning från vingårdarna som är grannar.

Rummen ligger runt en liten pool och hela upplägget är perfekt för dig som bara vill vila och njuta av en ledighet. Du behöver inte ens åka iväg för att gå på lokal, Apokryfo serverar utmärkt mat i sin lilla restaurang eller uppe på takterassen, med fantastisk utsikt över omgivningarna. Vill du ändå röra lite på dig finns ytterligare tre restauranger i den vackra byn.

Vill du rör på dig ännu mer finns det bra möjligheter till sköna promenader och för de som är böjda åt golfhållet bjuds det tre banor inom en halvtimme från byn. Ner till havet tar det 40-50 minuter och det finns också ett par vingårdar alldeles i närheten av hotellet.

Priserna startar på 160 euro för ett dubbelrum med frukost och går upp till 760 euro för sex personer i det största huset.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Cypern, Golf, Hotell, Mat och Dryck, Vandring och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *