Hitta bästa hotellen och lär dig packa lätt

Veckans Tips – Vecka 14 – 2012

Den här veckan ska vi ägna oss åt hur du hittar världens bästa hotell i olika kategorier samt hur du packar så att du kan resa med enbart handbagage.

Världens bästa hotell är ju något synnerligen subjektivt. Ett sätt att utse dem är dock att låta gästerna själva utse dem. Precis så har resesiten Tripadvisor (www.tripadvisor.com) gjort. De har intressanta listor över de bästa hotellen i en rad olika kategorier och listorna baserar sig på deras användares egna bedömningar. Klicka här för att komma direkt till listorna. Tripadvisor har ju i vart fall tidigare haft lite bekymmer med att hotellen själva eller via kamrater och bekanta gått in och satt höga betyg. Det är självfallet inte helt lyckat. Jag kikar dock själv ganska ofta på omdömena på Tripadvisor och jag tycker jag snabbt ser om omdömena är tveksamma. Vid minsta tveksamhet brukar jag sortera bort dessa ställen. Till skillnad från i juridikens värld gäller här ”hellre fälla än fria”. Eftersom urvalet är stort behöver man inte ägna sin energi åt sådant som man är osäker på.

Servicen på Hue Nino lär vara fantastisk.

Jag har själv letat runt på listorna och funnit ett antal ställen som jag gärna skulle vilja prova på.  Etta på listan ”Top 25 Bargain Hotels in the World” är vietnamesiska Hue Nino Hotel (www.hueninohotel.com) i Hue som med ett pris på under 20 dollar per natt verkar vara ett sanslöst fynd. Jag tänker testa HueNino kring jul om jag kan få ett rum.

Betydligt dyrare på den afrikanska bargainlistan är Emerson Spice (www.emersonspice.comi Stonetown på Zanzibar, men jag tror ändå det är väl placerade pengar med 175 USD per natt för rum och frukost. Middagarna för 20 USD ska vara makalösa och intas på takterassen med utsikt över alla den gyttriga stadens gränder!

På Restaurant Fabisch i Circus Hotel satsar man på hälsosam mat.

På den tyska listan känns Circus (www.circus-berlin.dei Berlin som något spännande. Här har man både vandrarhem, hotell och lägenheter. Ett dubbelrum går att få från 80 Euro per natt och lägger du till 8 Euro per persom räcker det till en härlig organisk frukostbuffé. Deras hemsida innehåller en hel del bra info om Berlin och Circus har till och med en egen tidning – C Magazine!

Innan man kommer till något av dessa spännande hotell måste man dock resa och det innebär för det mesta flyg. Internationellt flyg innebär i sin tur ofta närkontakt med krångel, stress och stundtals adrenalin. Ett sätt att minska på detta är att resa med enbart handbagage. Kanadensaren Doug Dyment driver internetsiten OneBag (www.onebag.com) som är helt inriktad på att hjälpa de som vill resa med enbart handbagage. Här finns massor av smarta tips.

Jag försöker själv resa med enbart handbagage så ofta det går. Vill du kika på den packlista som jag utgår ifrån när jag packar för resor kan du klicka här!

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Berlin, Flygresor, Hotell, Tanzania, Tyskland, Vietnam och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *