Italiens största antikmarknad (Arezzo, Toscana, Italien – 3/9, 2011)

I Arezzo hittar du en gång i månaden Italiens äldsta och största antikmarknad (www.arezzofieraantiquaria.org). Den första söndagen i varje månadsamt lördagen samma helg samlas runt 500 handlare . En något förvirrande tidsangivelse som har att göra med de gånger då söndagen är den första dagen i en månad.

Casa Volpi – utsikten syns inte, men den finns kan jag försäkra.

För att inte missa något åkte vi till Arezzo redan på lördag och tog in på hotell Casa Volpi (www.casavolpi.it)  i utkanterna av staden. Ett riktigt trevligt familjehotell inrymt i ett litet palats (den italienska definitionen av palats skiljer sig en hel del från resten av världens, bara i Toscana finns det tusentals palats). Som många palats har det varit allt möjligt (religiöst retreat, ålderdomshem, sommarkollo och nödbostäder efter kriget) innan det efter 8 års renovering i regi av familjen Volpi blev hotell i slutet av 90-talet. Casa Volpi har också en fin liten restaurang med en härlig uteservering som förutom hotellgästerna lockar till sig en hel del lokala Arezzobor.

Om du har svårt att hitta krokimodeller är den här figuren från början av 1900-talet en lämplig ersättare.

antikmarknaden finns allt mellan himmel och jord. Här finns till exempel förgyllda jättemöbler som skulle kunna framkalla multipla orgasmer hos vilken envåldshärskare som helst (är det någon som vet varför nutida envåldshärskare älskar stora, smaklösa och förgyllda saker så får ni gärna berätta det för mig). Dessutom finna massor av fina möbler från alla tänkbara epoker, oändliga mängder av möjliga och omöjliga redskap, beslag, böcker, smycken, tavlor, klockor, glas och porslin i en salig blandning. Säljarna är avslappnade, men kunniga. Kort sagt är det väldigt kul att snoka runt här.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Antikviteter, Hotell, Italien, Mat och Dryck och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *