Kändisarnas Hamptons och italienska bergsstäder

Veckans tips, vecka 27, 2011

Nu närmar vi oss den tid då alla New York-bor som har råd flyttar ut på Long Island och allra helst till Hamptons. Om du vill frottera dig med kändisar i delikatessaffären eller på restaurangen är det än utmärkt tid – när vi var där en vecka för några år sedan stötte vi på George Lucas (ja, just det, producenten av Star Wars och Indiana Jones-filmerna) och en massa andra celebriteter som jag glömt namnen på. Andra kända Hamptonbor är Sarah Jessica Parker (som just köpt sitt tredje hus i East Hampton), Jerry Seinfeld (som har 22 bilar i sitt garage) och Steven Spielberg (hör du en kille i baseballkeps använda ”Rats” som svordom i snabbköpskön så är det han).

Jag tycker Hamptons är väl värt ett besök, men jag skulle rekommendera att du åker tidigt på säsongen eller ännu hellre på hösten. Då minskar visserligen kändischanserna, men du slipper å andra sidan snorkiga brats som kypare, smått sinnessvaga priser, veckolånga köer till krogen och tokträngsel på de populäraste platserna. Du kommer dessutom att träffa de som faktiskt bor här ute och det är roligare än att känna igen ett och annat ansikte som syns i Vanity Fair (www.vanityfair.com).

The Maidstone - Jenny Ljungbergs första hotellinvestering utanför Sverige.

Vill du ha lite svensk anknytning kan du välja att bo på The Maidstone i East Hampton, som är det senaste tillskottet i den svenska hotellkedjan c/o Hotels (www.careofhotels.com) och som bland annat driver Krägga Herrgård och Grythyttans Gästgivaregård.  The Maidstone är ett härligt hotell med 150 år på nacken som restaurerats in i minsta detalj under ledning av c/o Hotels ägare Jenny Ljungberg. Nu har ansvaret för driften tagits över av Pär Bonér och Sophie Bonér Hindmarsh som blandat annat drivit Karlaby Kro (www.karlabykro.se) på Österlen och Tomarps Gårdshotell (www.tomarp.gardshotell.com) utanför Kristianstad.

Om du skulle ha svårt att orientera dig efter middagen finns det en kompassros i duschen i Roald Amundsenrummet.

Efter renoveringen har vart och ett av de 19 rummen fått ett skandinaviskt tema. Här finns till exempel rummen Birgit Nilsson, Thor Heyerdahl, Astrid Lindgren, Tove Jansson och Roald Amundsen. Men det är inte bara rummen som är bra (även om det är en smula lyhört på sina ställen i det gamla huset) utan även restaurangen – The Living Room – har fått mycket beröm för sin Slow Food-mat.

Som vanligt är det dock så att smakar det så kostar det. För att ta ett exempel så får man betala 625 USD för en julinatt i Roald Amundsenrummet, som är ett av de billigare rummen. I oktober har priset sjunkit till 365 USD. Väljer du Carl von Linne får du en egen liten stuga full med blommor,  i juli kostar den 1 100 USD per natt och i oktober 750 USD.

Skippa bilköerna och anländ i stil.

Vill du anlända i stil till Hamptons kan du förresten flyga med Standard Air (www.stndair.com) som flyger skitläckra knallröda Cessna Caravan amfibieplan (www.cessna.com) från East River vid 23:e gatan ut till East Hampton. Det tar 45 minuter (att jämföra med de 3-4 timmar det brukar ta i bilkön innan helgen) och kostar 495 USD för en enkelresa under sommarsäsongen.

Slutligen att litet tips för dig som gillar italienska bergsbyar. I boken ”Bergsstäder mitt i Italien” (ISBN 978 91 7331 397 1) av Agneta Modig Tham och Frida Tham hittar du en rad spännande bergsbyar i Lazio, Umbrien och Toscana. Några av dem är välkända, men en del är helt okända – till och med för mig som kört väldigt många krokiga små bergsvägar i Toscana. Boken blir helt klart en del i bagaget under nästa resa till Toscana. Klicka här för att beställa boken för 205:-.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor, Hotell, Italien, New York, USA och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Kändisarnas Hamptons och italienska bergsstäder

  1. Klaas Wits skriver:

    Clas,
    For some time already the ’translation’ seems to be out of order. I cannot get your swedish into english or dutch or any other language… Too bad, as I ’m always very pleased with your tips and stories. Can you get it fixed from your side ? I would appreciate,
    Klaas

  2. kim sjogren skriver:

    haer ligger olle waestberg i lae

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *