Otur i Kokstad (12/9, 2020, Emahlathini – Kokstad, Sydafrika)

Det är nästan så att man väntar sig att näcken ska dyka upp dammen.

På morgonen visar sig Emahlathini Guest Monkey Farm (www.emahlathiniguestfarm.co.za) från sin bästa sida. De har en stor damm och morgondimman svävar över den. När solen jagar iväg dimbanken får jag syn på frukostrummet som ligger på en brygga i dammen – det är ett läckert läge och frukosten är det inte heller något fel på.

Avfärden går snabbt och färden går timme efter timme söderut. När det är dags för kväll ser Kokstad ut som ett bra alternativ. Det är det nog i teorin, men jag och Kokstad klickar inte riktigt. Jag checkar snabbt in och ger mig ut för att leta mat. Först på alla rankinglistor är Cassandra´s. Hur de hamnat i toppen är en gåta.

Jag ringer för att kolla om de har öppet. Det har de. Efter lite letande kommer jag in i en nästan öde matsal och får en omfångsrik meny. Jag beställer calamares. En något slokörad servitör kommer tillbaka och meddelar att man inte har det. Inga problem, jag tar kyckling istället. Samma besked. När jag frågar vad de faktiskt har får jag efter en stund beskedet att de inte har någonting! Ridå.

Räddningen blir Nandos (www.nandos.co.za). Det är som KFC fast ätbart…

Natten blir också en mardröm med svårt berusade lokala Brats som runt och skriker i korridorerna. På morgonen är jag så upprörd att hotellet betalar tillbaka på de 900 rand jag betalat för rummet.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hotell, Lantgård, Mat och Dryck, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *