På miniatyrvägar i strandparadiset (Mahé, Seychellerna, 30/9, 2018)

På stranden vid Pointe Police behöver man inte trängas.

Efter pannkaksfrukost på Captains Villa (www.captainsvilla-seychelles.com) bar det av ut igen på huvudön Mahé. Målet för dagen var att undersöka resten av vägarna på ön. Kvar på kartan var två blindtarmar på östra sidan, en i norr och en i söder.

På väldigt små vägar tog vi oss till Pointe Police allra längst söderut på Mahé. Här är det i princip helt öde, förmodligen beror det till stor del på att det är rätt svåra strömmar i havet och att det också är mycket besvärliga stenar och koraller nära den kritvita stranden. Kort sagt är det svårbadat. För den som vill ha en romantisk picknick och bara doppa fötterna är det dock idealiskt, ingen kommer att störa detta. Ett undantag kan vara havssköldpaddorna som kommer upp på stranden och lägger ägg.

Du kan utnyttja lyxresortens strand utan att det kostar en krona.

Via ytterligare ett par svårbadade stränder hamnade vi sedan på stranden Ante Intendence. Området domineras av lyxresorten Banyan Tree Resort (www.banyantree.com), men stranden är fri för alla och den är väldigt fin.

Håll till vänster på kostigen vid entrén till Banyan så kommer du efter en del skumpande ner till en liten parkering i södra änden av den långa stranden.

Seafood och pizza är bäst på La Gaulette.

Att snegla på villor som kostar från 10000 kronor per natt gör oss en smula hungriga och första vettiga matstoppet är La Gaulette   (www.lagauletterestaurant.business.site)   på Anse Gaulette, som är en väldigt långgrund och familjevänlig strand. Restaurangen ligger precis på andra sidan den lilla vägen som kantar stranden. Efter räkor och kreolskt fläsk intaget i maklig takt går färden vidare norrut i lika maklig takt.

Buss på slingriga vägar.

Efter en tids körning når vi stranden Anse Souillac. Här är vägen så smal att två bilar inte kan mötas och det blir därför en del övning på att backa hyggligt långa sträckor. Många tycker säkert att det här är på tok för jobbigt och även här kan du därför hitta stränder där du är rätt ensam. Apropå vägar är det förresten värt att påpeka att Mahé har bra busstrafik med SPTC (www.sptc.sc) och det går att ta sig kollektivt till strängt taget varje vrå på ön till mycket rimlig kostnad. Sju rupees (knappt fem kronor) kostar en bussresa.

Har du några miljoner över kan du köpa en etta på Eden Island.

På vägen tillbaka över bergen från östra till västra sidan får vi också syn på Eden Island (www.edenisland.sc). Det är ett tämligen hejdlöst projekt där man byggt ett antal artificiella öar i havet utanför huvudstaden Victoria och fyllt dem med exklusiva bostäder, hotell, restauranger, en marina och en shoppingmall. Vill du köpa en etta här får du räkna med att hosta upp ungefär 4,5 miljoner kronor.

Betydligt mer anspråkslöst är vårt härbärge Morels St Louis  (www.morels-st-louis-apartment.tophotelseychelles.com) i Victoria, där nattvilan i en lägenhet med tre bäddar kostar 115 euro.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Djur och natur, Hotell, Mat och Dryck, Seychellerna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *