Rekordsnabb Autobahnresa (Kiel, Tyskland-Sydtyrolen, Italien – 20/8, 2011)

Seglade stadigt trots den hårda vinden.

Nattseglingen med Stena Scandinavica (www.stenaline.se) till Kiel var riktigt blåsig med upp till 18 meter i sekunden. Trots det märktes inte en enda liten gungning i hytterna och sömnen var lysande på de sköna Duxmadrasserna (www.dux.se).

På morgonen möttes vi av en härlig frukost och exakt 09.00 la vi till vid nyrenoverade Schwedenkai i Kiel. En kvart senare rullade vi av färjan och knappade in Bressanone i norra Italien på vår lilla portabla Navigon 40-GPS (www.navigon.com). Den portabla navigatorn är helt överlägsen den fyra år gamla permanenta navigatorn som finns i bilen. Det märks att utvecklingen går fort på detta område.

Autobahn visade sig från sin allra bästa sida trots rätt rejäl trafik. Det beror givetvis mycket på att man mellan 1/7-31/8 på stora delar av autobahn har lastbilsförbud mellan 07.00 och 20.00 på lördagar och 00.00-22.00 på söndagar. Vill du veta allt om Autobahn kan jag rekommendera www.gettingaroundgermany.info.

Inte ens i anslutning till Brennerpasset fanns ens tillstymmelse till kö. 115 mil och knappt 11 timmar senare kunde vi därför svänga in på Hotel Temlhof (www.temlhof.com) i Bressanone i italienska Sydtyrolen. För 130 Euro fick vi ett stort rum med tre ordentliga sängar och tyskinspirerad frukost – med andra ord god och riklig…

Daliinspirerade väggmålningar vid inomhuspoolen på Temlhof.

Pensionatet är förmodligen byggt på 60/70-talet och lite lätt bedagat med stundtals helt hejdlös inredning (läs: uppstoppade djur, gamla maskiner och underliga målningar. Fantastiskt trevlig personal, två pooler (en inomhus och en utomhus) och svårslagen utsikt ger dock ett sammantaget väldigt charmigt intryck. Plussa på en mycket prisvärd middagsmeny. Vi fick sallad från en buffé, en härlig skaldjurspasta, ett enormt ungsstek lammben och melonsoppa för 24 Euro. Klart att vi trivdes!

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Hotell, Italien, Mat och Dryck och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *