Snyggaste mattorna och hotell med John Cleese-varning (Edsbyn och Insjön – 29/7, 2011)

Resor i Sverige är ju också resor! Som avbrott på vår övistelse gav vi oss iväg med Edsbyn som mål.

Många av er tror kanske att det enda som finns i Edsbyn är bandylaget Edsbyns IF (www.bandybyn.se). Det är dock inte sant, här finns nämligen också Drakenberg Textil (www.drakenbergstextil.se) som består av Margareta Drakenberg som väver fantastiska ripsmattor samt dukar. Hon gör både traditionella mönster, men också egna mönster med modernare stuk. Har ni vägarna förbi Edsbyn kan jag rekommendera en  visit – antingen för att köpa någon av alla mattor hon har i lager eller för att beställa en alldeles egen och unik matta.

Efter att vi kommit överens om en alldeles för lång beställningslista började sökandet efter någon form av övernattning i trakten. Det var inte det lättaste – uppenbarligen är Siljanstrakten en lysande turistmagnet även om inte vädret är på topp. Inte ens i Sveriges hotelltätaste ort – Tällberg (www.tallbergsby.com) – fanns det minsta lilla skrubb att uppbringa. Så småningom hamnade vi i Clas Ohlsons (www.www.clasohlson.se) Insjön på Insjöns Hotell (www.insjonshotell.se).

Ser bra ut på utsidan, men det är det ju mycket som gör…

Jag brukar inte gnälla, men i Insjön blev det lite Fawlty Towers-varning. Vi anlände sent efter en underbar middag hos kamrater i Leksand, plockade ut nyckeln med hjälp av en kod och smög sedan upp till vårt lilla rum. Utmärkt för två personer, men inte för de tre som vi var – extrasängen var bortglömd. Under en halvtimme letade jag igenom varenda tillgänglig skrubb på hotellet (ni kan inte ana hur många skrubbar det finns på ett litet hotell) utan framgång. Jag hittade gymmet, ett konstigt kök i källaren, smutstvätten och diverse trasiga blädderblock, men inga sängar. Istället bäddade vi på golvet med hjälp av dynorna i en lädersoffa, en av bäddmadrasserna, handdukar och en fleecefilt. Självfallet bjöd TV:n inte på något annat än grått flimmer, internetuppkopplingen vägrade fungera och som grädde på moset rasade gardinstången ner när vi lagt oss. Ännu mer John Cleese-varning blev det på morgonen när vi efter en tämligen medioker frukost skulle checka ut och möttes av en fullständigt oförstående receptionist som tyckte det var helt i sin ordning att betala fullt pris (1045:-) trots dessa i  mina ögon rätt avsevärda brister. Nåja, i ärlighetens namn måste jag erkänna att hon bjöd på de 50:- som vår lilla ”lånehund” skulle kostat och vi behövde inte ens betala för extrasängen som vi inte fick…

Basil försöker undvika att nämna kriget, utan större framgång.

Vill ni se en äkta Basil kan jag förresten rekommendera den här Youtube-länken. Det är klassikern ”Don´t mention the war”. Have fun! Det hade inte vi i Insjön, tur att det var desto roligare i Leksand tidigare på kvällen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hantverk, Hotell, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Snyggaste mattorna och hotell med John Cleese-varning (Edsbyn och Insjön – 29/7, 2011)

  1. Aleksandra skriver:

    Ledsen att läsa om Insjöns Hotell. Kommer aldrig att rekommendera det till någon. Hade liknande upplevelse på Åkerblads Hotell i Tällberg. Men varför bry sig om det ändå kommer så många gäster varje år på sommaren. Måste definitivt renovera källaren:)

    • Clas Johansson skriver:

      Jag tycker bara det är kul när allt inte går på räls. Vi kommer aldrig att glömma hotellet där gardinstången rasade ner mitt i natten:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *