Massor av guld i Makedonien (Strumica, Makedonien – Raska, Serbien, 12/1)

Efter tidig uppgång och frukost var det dags för avfärd upp i de makedonska bergen. Där ligger den kommande guldgruva som vi ska titta på.

Här finns det guld - mycket guld...

Prospekteringsbolaget (som jag tyvärr inte kan avslöja namnet på…) har borrat 20 provhål ner till 600 meters djup och funnit massor av koppar och guld! Det hela är otroligt spännande och alla är väldigt upphetsade över möjligheterna. För mig är det en återupplevelse av tonåren då jag tillbringade en hel del tid med att cykla runt i trakterna kring Skellefteå och hamra ut mineralprover för att delta i den årliga mineraljakten i Västerbotten. Här kan du läsa mer om mineraljakten.

Med lätt guldfeber och små mineralprover i jackfickan bär det av vidare till Makedoniens huvudstad Skopje. Skopje är betydligt trevligare än jag hade föreställt och bjuder dessutom på en av  de bästa pizzor jag ätit på länge – tunn botten, härliga tomater och utmärkt procutto serverat på restaurang Pelister (www.pelisterhotel.com.mk) vid torget i Skopje.

Efter sen lunch är det ”time to hit the road again”. Den här gången är målet Raska i Serbien. Här ligger också hotell Prestige (www.hotelprestige.co.rs) där vi tar in och får ytterligare en utmärkt middag. Jag tror jag kommer att bli beroende av marinerad paprika!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Bulgarien, Hotell, Makedonien och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *