Bo i slott, fort eller fiskestuga i Storbritannien

 

Fort Clonque – ett helt fort kan sätta fart på fantasin för de flesta!

Veckans Tips – Vecka 45, 2010

The Landmark Trust (www.landmarktrust.org.uk) är en brittisk organisation som sysslar med att bevara historiska byggnader som riskerar att förstöras. När de renoverat dem så hyr de ut dem som semesterboenden. Just nu har de 190 olika byggnader och några av dem ligger faktiskt i Frankrike och Italien. Det handlar om allt från små fiskestugor till stora slott. Det finns också gott om udda byggnader, varför inte bo i ett fort – Fort Clonque – på kanalön Alderney? Eller ett vattentorn med en terass – Appleton Water Tower i Sandringham i Norfolk. Stiftelsen har också en hel ö – Lundy – i vattnen mellan England och Irland. Här finns hela 15 olika byggnader och alla tillhör Stiftelsen. På Lundy finns också fantastisk klippklättring för den som är intresserad av detta. Här finns en klätterguide till Lundy att ladda ner.

Tyvärr är Landmark Trusts website en smula svår att överblicka, även om all info finns här. Vid sidan om webben ger man dock ut en utmärkt tryckt bok om alla byggnader. Den kan antingen laddas ner som PDF eller ännu hellre beställas i tryckt form. Den kostar 20 pund och det är väl placerade pengar. Beställ boken här och dröm om framtida resor.

Slutligen kan jag inte låta bli att dela med mig av en videosnutt jag hittade på Youtube. Titta på dessa fem fantastiskt roliga minuter med den brittiske komikern Rhod Gilbert. Jag garanterar att ni kommer att känna igen er:) Klicka här för att komma till inslaget om Rhods borttappade bagage.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Boende, England, Frankrike, Italien, Klättring och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *