Bo i påvens lägenhet

Veckans Tips – Vecka 46 – 2019

Från den magnifika sängen, som står på en tron i påvens sovrum, har du utsikt över Piazza Navona.

Ett av de absolut vackraste torgen i Rom är Piazza Navona, men trots alla de storslagna palatsen runt torget är 1600-talskyrkan Saint’Agnese in Agone den byggnad som blickarna dras till.

På vänstra sidan av kyrkan finns en liten balkong med höga franska fönster som ser ut som en del av den vackra kyrkan. Men det är den inte. Bakom dörrarna finns istället en 350 kvadratmeter stor våning som är så långt från Airbnb du någonsin kan komma.

Lägenheten tillhörde från början Innocent X, som var påve i mitten av 1600-talet. Historien säger att det var här han i hemlighet träffade sin svägerska och tillika älskarinna.

350 år senare fick Giorgia and Stefano Barbini nys om den unika, men då ganska nedgångna, våningen och började förvandla den till Roms mest exklusiva uthyrningsadress.

Resultatet av deras ansträngningar (och en okänd, men stor, summa pengar) är en helt makalös bostad med två sovrum, kök, matsal, bibliotek, bar, musikrum och en studio. Kronan på verket är påvens sovrum som bjuder på en oslagbar utsikt över Piazza Navona och allt som händer där. Allt är döpt till Holy Deer.

Att kunna vakna i påvens säng (som i ärlighetens namn inte är originalet) kostar dock en rätt avsevärd summa. 10 000 euro per natt kommer det att stå på räkningen och du måste bo här i minst 2 nätter. I priset ingår förstås det mesta du kan önska dig och du behöver inte betala extra för det du förbrukar i baren.

Vill du fortsätta din Italienresa i samma stil kan du besöka paret Barbinis två andra övernattningsställen – den specialbyggda yachten Blue Deer eller alplodgen White Deer i Dolomiterna – som är en del av deras San Lorenzo Lodges.

Vill du läsa lite mer om San Lorenzo Lodges och Barbinis kan du ta en titt på deras hemsida – www.sanlorenzolodges.com.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Historia, Italien, Lägenhet, Rom och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *