Handgjort paraply till resan och höstrusket

Veckans Tips – Vecka 42 – 2018

Hos Fox kan du få ditt paraply i massor av olika utföranden.

Höstrusket närmar sig med stormsteg och därmed också säsongen för paraplyer. Vi har väl alla haft vår beskärda del av paraplyer som blåser sönder, inte går att fälla upp eller försvinner spårlöst. Gemensamt för dessa paraplyer brukar vara att de var billiga.

Faktum är dock att det faktiskt finns paraplyer som håller under många år och tål rejäla vindar samt långa resor. En av de bästa tillverkarna är engelska Fox Umbrellas (www.foxumbrellas.com) som har varit i branschen sedan 1868. De tillverkar fortfarande alla paraplyer för hand i sin egen fabrik i Shirley nära Croydon strax söder om London.

Handtagen är ett sätt att göra paraplyet personligt.

Fox gör alla tänkbara sorter av paraplyer. Här finns vanliga paraplyer, hopfällbara (på längden alltså…) paraplyer, teleskopiska paraplyer och golfparaplyer. Dessutom tillverkar man vanliga promenadkäppar och hopfällbara jaktstolar. Allt går att få i massor av olika färger, med olika handtag, spetsar, fodral, kantsömmar, etc. Totalt är det runt 15 olika val som ska till när man beställer ett paraply, så det är ingen större risk att just ditt paraply kommer att likna någon annans. Har du egna idéer går det säkert att fixa det också.

Har du vägarna förbi fabriken och hör av dig i förväg så kan du få kika både på massor av olika paraplyer och på hur man tillverkar dem.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Friluftsgrejer, Storbritannien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *