Musikalisk Beatlesvandring i Hamburg

Veckans Tips, Vecka 16, 2014

Det Stephanie Hempel inte vet om Beatles är inte värt att veta.

Det Stephanie Hempel inte vet om Beatles är inte värt att veta.

Tillhör du den ganska stora del av mänskligheten som gillar Beatles och deras musik? I så fall tycker jag du ska ta dig några extra timmar nästa gång du kommer till Hamburg (www.hamburg.de)

De flesta har väl en hum om att Beatles tillbringade mycket tid i Hamburg innan de slog igenom på allvar, men inte så många känner till att Hamburg faktiskt är den stad som Beatles gjort allra flest konserter i. De hade en bra bit över 300 spelningar här och de flesta var 5-6 timmar långa! Det är med andra ord gott om Beatleshistoria i stan.

En som kan allt det här bättre än de flesta är singer/songerwritern Stefanie Hempel (www.hempels-musictour.com) som arrangerar en musikalisk vandring i Beatles fotspår i nöjesdistriktet S:t Pauli. 25 euro kostar en 2,5 timmar lång vandring. Var noga med att ni bokar originalturen, det finns många look-a-likes.

Stefanie är en stor Beatlesfan och kan allt om gruppens härjningar i Hamburg. Hon guidar runt till alla kultplatserna och här och där plockar hon fram sin ukulele och spelar Beatleslåtar som har en anknytning till just den platsen. Hon gör det dessutom väldigt bra och med otrolig energi. En riktig 5-poängare och något även för dig som inte brukar vara så imponerad av guidade vandringar!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hamburg, Musik, Tyskland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *