Ät italiensk jättemeny i Berlin, tälta i Central Park och fixa rabatt på största bytesajten

Veckans Tips (Vecka 47, 2012)

Den här veckan ska vi kika på den italienska restaurangen i Berlin som bjuder på en billig fast meny som inleds med 10 (!) förrätter, berätta hur du kan tälta i Central Park i New York och hur du genom www.tripant.com kan fixa rabatt på världens största hembytessite.

I ett gammalt tvätteri ligger Lavanderia Vecchia.

Vi inleder i Berlin där man finner den italienska trattorian Lavanderia Vecchia (www.lavanderiavecchia.de) vars namn kommer från det faktum att den ligger i en gammal tvättinrättning. Den ligger i stadsdelen Neukölln som snabbt är på väg att bli en av de trendigaste delarna i Berlin och där gentrifieringen just nu går snabbt. Det är deras italienska middagar som har blivit en snackis i den tyska huvudstaden. Lavanderia kör med fast meny och du får 10 (!) förrätter, en primo (pasta), en secondo (kött jämna veckor, fisk ojämna), dessert, en halv flaska vin, kaffe och digestivo. Priset för alltihop är 45 Euro.  Det svårslagna och prisvärda upplägget gör att det gäller att boka bord och att hoppa över lunch den dag du ska gå dit.

Parkförvaltningen håller med tältet, men du får själv slå upp det.

Många besökare i New York har säkert fängslats av den stora härliga Central Park (www.centralpark.com) (www.centralparknyc.org), vad få vet är att det faktiskt går att tälta i parken! Parken sköts av New York City Department of Parks and Recreation (www.nycgovparks.org) och varje år lottar de ut 1 000 tillstånd att tälta i parken. Det är dock inget evenemang där du tar med eget tält och slår upp var du vill utan en tämligen kontrollerad operation där parken håller med tält och allt övervakas av Rangers som dessutom berättar om parkens djurliv. Trots att man är mitt på Manhattan finns här tvättbjörnar, hökar, ugglor och en massa andra fåglar. Jag har inte lyckats utröna exakt hur man gör för att delta i lotteriet. Men är du intresserad föreslår jag att du skickar ett mail till parkförvaltningen.

Hembyte på Madagaskar.

Slutligen vill jag slå ett slag för det faktum att du som läser www.tripant.com just nu kan få 30 % rabatt på årsavgiften i världens största hembytessajt Homeexchange (www.homeexchange.com). Vi har gjort ett 30-tal husbyten runt om i världen och tycker det är ett oöverträffat sätt när hela familjen ska ut på resa. Klicka här för att utnyttja erbjudandet!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Berlin, Camping, Djur och natur, New York, Tyskland, USA och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *