24 timmar på resande fot (Stockholm – Buenos Aires, Argentina, 17/12, 2014)

Dags för julhelgens utflykt som ska ta mig till Argentina. En resa som inleds med en flight till Madrid med Iberia Express (www.iberiaexpress.com). I ärlighetens namn känns det som en spansk version av Ryanair – proppfullt och löjligt trångt i planet. Till Iberia Express fördel ska dock sägas att de som jobbar i kabinen är trevliga och hjälpsamma samt lätt generade när ölen är slut redan innan man passerat halva planet med serveringsvagnen.

Kirei på Madrids flygplats.

Kirei på Madrids flygplats.

Det är pinsamt länge sedan jag passerade Madrid och faktum är att flygplatsen (www.aeropuertomadrid-barajas.com) är en positiv överraskning, även om det är en smula tunt på restaurangsidan. Den krog jag hade riktat in mig på slog igen portarna redan för drygt ett år sedan och efter att ha kryssat runt mellan diverse tämligen oinspirerade tapasställen hamnar jag på japanska Kirei som lyckligtvis serverar riktigt fräsch japansk mat.

Priority Pass-loungen som kallas VIP Sala i Madrid. Här finns till och med datorer om du inte har med din egen.

Priority Pass-loungen som kallas VIP Sala i Madrid. Här finns till och med datorer om du inte har med din egen.

Väntetiden mellan planen är nästan fem timmar och efter ett tag blir det riktigt segt, särskilt när allting på flygplatsen successivt stänger ner i takt med att det blir allt senare. Lyckligtvis är Priority Pass Loungen (www.prioritypass.com) i de utomeuropeiska terminalerna (R, S och U) öppen dygnet om så här tillbringar jag de sista timmarna innan avgången med Iberia till Buenos Aires (www.iberia.com) som inte är förrän 00.30 på natten!

Den 13 timmar långa flygningen är helt odramatisk av den enkla anledningen att jag sover nästan hela tiden i Iberias A340-600 som är ett väldigt komfortabelt plan och Airbus (www.airbus.com) näst största efter jumbon A380.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Argentina, Buenos Aires, Flygresor, Mat och Dryck, Spanien och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *