Favoritland i sydvästafrika (Stockholm-Windhoek-Grootfontein, Nambia 29-30/8, 2012)

Igår bar det av till en av mina favoritdestinationer – det lilla (till invånarantalet) sydvästafrikanska landet Namibia (www.namibiatourism.com.na). Resan ner var för en gångs skull extremt smidig, trots att vi bara hade en timmes på oss för transfer i Frankfurt, en ekvation som nästan aldrig brukar gå ihop! Denna gång synkade dock Lufthansaflighten från Stockholm perfekt med Air Nambia (www.airnamibia.com) som tog oss vidare till Namibias huvudstad Windhoek där planet satte ner hjulen vid femtiden på morgonen. Det kan tyckas som en rätt okristlig tid att landa, men eftersom det blir väldigt tidiga morgnar i Afrika är det lika bra att vänja sig omgående.

Vårt första etappmål – SMJ Safaris (www.smj-safaris.com) – ligger på en ensligt belägen farm någon timme från Grootfontein i sydöstra Namibia. Med Namibska mått är det inte så långt från Windhoek – bara 6-7 timmars körning. I Afrika mäter man nästan alltid avstånden i timmar. Beroende på hur vägen ser ut kan medelhastigheten utan problem variera mellan 15 och 120 kilometer i timmen…

CJ – som kör vår bil – funderar på hur han ska få ner hamburgaren på Camelthorn Garden i Otjiwarongo.

På vägen upp la vi in ett stopp på en liten restaurang där jag blivit stamgäst (jag har varit där tre gånger på 13 år…). På Camelthorn Garden i Otjiwarongo serveras de absolut största hamburgare jag sett i mitt liv! Om man inte är en hårt arbetande namibisk farmare räcker en burgare utan vidare till att göra två vuxna fullständigt proppmätta. Det finns dock massor av andra smaskiga saker på menyn och maten serveras i en underbar liten trädgård. Otjiwarongo är för övrigt den gepardtätaste orten på jorden så vill du se de underbara fläckiga katterna med hundtassar är det hit du ska åka!

Även om jag stod över hamburgaren fick jag mitt proteinbehov mättat när vi kom fram till Stephan och Ansa Jacobs ranch som är högkvarteret för SMJ Safaris. Här bjöds det på nygrillad gnu i stora högar. Generellt sett är det rätt lätt att överdosera mängden protein från djurriket när man reser i Namibia. Det kött som serveras är nästan utan undantag helt fantastiskt och det är väldigt svårt att sluta äta!

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Flygresor, Lodge, Mat och Dryck, Namibia och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *