Sydafrikanskt värmerekord (Cape Town, Sydafrika – Lamberts Bay, 23/10, 2018)

Namibia är ett favoritland och med bilen packad med campinggrejer har jag gett mig ditåt. Det ska dock bli behagligt kostar dagsetapper.

Första anhalten är den lilla kuststaden Lamberts Bay (www.lambertsbay.co.za) som ligger ungefär 300 km norr om Cape Town. Det är en gammal fiskestad där man för några år sedan la ner allt som hade med fiske att göra och istället satsade på potatisodling. Nu för tiden lever man alltså på potter och turister som kommer i stora mängder vid vissa tider (påsk och när naturen blommar) och däremellan inte alls.

Lugnt i värmen på High Tide, men maten är fantastisk.

Det stora samtalsämnet just i dag är värmerekordet i staden. I går var det 40,5 grader vilket är extremt för en stad som ligger precis vid en del av Atlanten där det är ungefär 14 grader i vattnet för tillfället.

Lite svalare blir det när solen gått ner och jag ger mig av till den relativt nyöppnade Restaurangen High Tide (www.hightiderestaurant.co.za). Där regerar Bertina Engelbrecht i köket och hon gör det med bravur. Fantastiska fisk- och skaldjursrätter för otroligt lite pengar!

Övernattar gör jag på Sir Lamberts Guest House (www.lambertsbay.net).Det är inte riktigt lika spännande, men vad kan man begära när ett dubbelrum med frukost kostar 630 rand (drygt 400 kronor med nuvarande kurs!). Det är dock helt OK med stora rum, sköna sängar och luftkonditionering, vilket jag är särskilt tacksam för just idag!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Mat och Dryck, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *