Enorma mängder med vilda djur (Halali-Namutoni, Etosha, Namibia, 2/9)

Nästa dag kör jag hela dagen från Halali till Namutoni som ligger allra längst österut i Etosha (www.etoshanationalpark.org). Sträckan är bara drygt 70 km, men vill man se något och stanna vi vattenhålen på vägen tar det hela dagen att köra sträckan.

Zebror i Etosha.

Det är gott om randiga kamrater i Etosha.

Viltrikedomen är enorm och jag ser bland annat den största zebrahjord som jag stött på utanför Serengeti i Tanzania.  Elefanter, giraffer, hartebeestar, wildebeestar (gnuer) springbokar och impalas är andra vanliga bekantskaper här nere. Tyvärr lyckas jag missa lejonen som annars är ganska vanliga i Etosha, Å andra sidan är lejon rätt trista att titta på dagtid eftersom de mest ligger på rygg och sover.

Noshörningar i Etosha.

Att sitta vid vattenhålen är ett effektivt sätt att se noshörningar.

Varje camp har för övrigt ett belyst vattenhål som man kan gå ner till för att kika på djur efter middagen. Förutom djuren kan man då alltid finna de typiska tvåbenta besökarna. Den första man upptäcker är ”Mr I would like to be a pro” som släpar med sig enorma mängder fotoutrustning och spärrar utsikten för en stor del av de andra besökarna. I andra änden av skalan hittar vi ”Mrs I dont have a clue”. Hon har en kompaktkamera och har ingen aning om hur man stänger av blixten och förblindar därmed alla andra som vill titta på djuren. Har man ett par stycken av varje sort vid ett vattenhål blir det i ärlighetens namn rätt påfrestande…

Det gamla tyska fortet är centrum i Namutoni i Etosha.

Det gamla tyska fortet är centrum i Namutoni.

Namutoni är en camp med lite högre standard än Halali och här finns bland annat något de kallar Bushchalets som är riktigt läckert inredda och kostar 800-1000 namibiska dollar per person och natt.

Centrum för campen är ett gammalt tyskt fort där det finns restaurant, bar och ett par små affärer. Det är rätt mysigt att sitta på den stora innegården med en eld flammande mitt på gårdsplanen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Lodge, Namibia, Safari och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Enorma mängder med vilda djur (Halali-Namutoni, Etosha, Namibia, 2/9)

 1. Annelie skriver:

  Hej Tripant, så intressant att läsa om dina upplevelser i Namibia. Jag och min man var på ett kort besök i februari i Namibia och blev helt frälsta i detta land. Nu i februari tar vi en längre semester där (3 veckor) och vi har denna gång hyrt en bil med campingutrustning. Det för att vara fria att göra vad vi vill. Jag har läst om vad du har skrivit om Nye Nye och Kaudom och jag har blivit så nyfiken på detta.
  Vi startar resan med att ta ett par dagar vid Skeleton kusten, vidare till Palmwag lodge, till Etosha Park och efter det har vi cirka en vecka på oss och vi diskuterar fram och tillbaka vad vi ska göra. Hade tänkt Caprivi men har blivit avrådda pga för mycket Malaria i februari. Frågan är? Är det lönt att gå in till någon av parkerna under denna korta tid och vad kan du rekommendera? Du erfarna globetrotter :). Vi skulle bli oerhört tacksamma för lite råd. hälsning från Annelie

  • Clas Johansson skriver:

   Hej,

   Med reservation för vädrets inverkan på vägarna i norra Namibia skulle jag vilja slå ett slagg för Kakoaland, Epupa Falls och de omkringliggande Himbabyarna vid Kunene River på gränsen till Angola. Ett otroligt spännande område. Det är över 10 år sedan jag var där med barnen och jag vet inte hur mycket det utvecklats, men jag har svårt att tro att det har blivit väldigt turistigt. NyeNye och Kaudom skulle jag nog undvika att ge mig in i på egen hand och med bara en bil den tiden på året. Blir det ordentliga regn kan det bli en väldigt lång vistelse där:)
   En väldigt trevlig liten park som de flesta kör förbi är förresten Waterberg som ligger bara några timmar från Windhoek. Och så får ni inte missa mina favoritrestauranger i Namibia – Camel Thorn Garden i Otjiwarongo och O Portugal i Windhoek.

   Hälsningar från Buenos Aires

   Clas J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *