Glamping i Slovakien

Veckans Tips – Vecka 19 – 2019

Glamping är ett begrepp som blivit allt vanligare i Europa. Ordet är en förkortning av ”gloriuos camping”. Ett bra exempel på glamping är Garden Village Bled (www.gardenvillagebled.com), som ligger vid sjön Bled i Slovakien.

Safaritältet på Garden Village passar utmärkt för familjer, även om det är en smula lyhört…

Just Slovakien kanske inte står högst upp på så många reseönskelistor, men är ett otroligt trevligt land att färdas i. Det är vackert, billigt och fyllt av människor som inget hellre vill än hjälpa dig.

På Garden Village är servicenivån också utmärkt och de har drygt 20 olika val för övernattning. Där finns allt från ett trädhus, via ett tält på en pir, till ett stort lyxigt tält i safaristil, med egen badtunna utanför.

Trädhuset och safaritältet kostar runt 260 euro per natt för B&B för hela familjen. Det romantiska pirtältet rymmer två personer och kostar från 110 euro.

Garden Village är också en utmärkt utgångspunkt för att bestiga Slovakiens högsta berg – Mount Triglav – som är 2 864 meter högt och har en skräckinjagande lodrät nordvägg. Det finns dock betydligt enklare sätt att ta sig upp på berget. Du kan göra det på egen hand, men att klättra med en grupp eller en egen guide är nog att föredra.

Vill du inte klättra kan du fiska, rida, golfa, forsränna, cykla eller flyga skärm i området.

Om du kommer hem uthungrad har Garden Village en utmärkt restaurang, där man delvis använder råvaror från den egna trädgården. Växer de inte där så kommer de från bönderna i närområdet, och sådana finns det fortfarande gott om i den här delen av världen. Förutom härliga grönsaker står utmärkt kött och forell alltid på menyn.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Camping, Klättring, Slovakien, Tält och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *