I Malaga finns häftigaste gångvägen

Veckans tips, Vecka 10, 2018

Vill du promenera en av världens häftigaste vandringsleder?

El Caminito del Rey är inget för de höjdrädda!

Då ska du bege dig till Malaga. En knapp timme från staden finner du El Caminito del Rey (www.caminitodelrey.info). Den är inte längst, brantast eller mest ödslig. Däremot var den innan renoveringen världens farligaste gångväg och den är fortfarande inget för dig som har problem med höjder. Stigen slingrar sig nämligen på smala brädgångar efter en ofta helt lodrät bergvägg.

Leden byggdes ursprungligen för fångar som jobbade med att bygga ett vattenkraftverk i början av 1900-talet. Med tiden förföll den kraftigt och under många år var det förbjudet att ge sig ut på den. Men många våghalsar trotsade förbudet och varje år var det några av dem som ramlade ner med fatalt resultat.

Hela El Caminito del Rey är knappt 8 kilometer lång och den sträcka som innehåller de smala hängande brädgångarna är cirka 3 kilometer lång. Räkna med att det tar 3-4 timmar att gå hela leden.

Man kan gå leden från båda hållen under sommarsäsongen. På vintrarna går det dock bara att gå från Ardales i norr till Alora i söder, det är dock ingen nackdel eftersom man då får lite nedförsbacke och det är nog kuperat som det är…

De hängande brädgångarna är två till antalet och mellan den vandrar man i en vacker skog. Från slutstationen på leden kan man åka buss tillbaka till startpunkten för att återförenas med sitt transportmedel.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Klättring, Spanien, Vandring och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *