Isolerad lodge med vattenfall i djungeln (Riviere des Anguilles, Mauritius, 12/1, 2019)

Att simma under vattenfallet är en upplevelse.

Mauritius är inte bara sol och bad. Här finns också mycket att göra på land och överraskande nog en hel del vacker och relativt orörd natur. Ett ställe där du kan se den naturen på nära håll är L´Exile Lodges (www.lexillodges.com). Lodgen ligger inbäddad i djungeln på södra delen av ön, alldeles intill nationalparken Black River Gorges.

De 20-30 minuter det tar att köra från närmaste ort gör nog det här till det mest isolerade boendet på ön. De sista kilometrarna går på traktorvägar genom sockerfälten och är inte världens bästa. Det går dock att åka med en vanlig liten hyrbil om du bara tar det försiktigt och det inte regnar. Är du väldigt rädd om din bil ska du be lodgen hämta dig vid stora vägen. Innan du lämnar civilisationen ska du förresten komma ihåg att köpa myggmedel!

Utsikten från rummen är det inget fel på.

När vägen tar slut ser du de första små husen, som ser ut som en blandning av militära bunkers och något som Tolkiens hobbitars skulle gilla. Men låt dig inte luras av exteriören, invändigt är husen väldigt trevliga och de stora fönstren ger härlig utsikt över djungeln som är full av fåglar. I några av husen kan du till och med se vattenfallen i floden nedanför hotellet, kan du lägga rabarber på ett av dessa ska du göra det. Ett dubbelrum inklusive god frukost kostar dryg 1 000 kronor för två personer.

Restaurangen är mysig och bjuder på god mat.

När du inte slappar på rummet eller utanför det kan du äta gott på restaurangen, som bjuder på en fast meny för ungefär 200 kronor per person.  Annars är den främsta attraktionen att promenera till vattenfallen Leon och ta ett dopp i floden precis nedanför dem. Vill du känna på hur det är för Fantomen att ta sig in i sin grotta kan du simma in bakom vattenfallet. Jag måste erkänna att jag inte riktigt tror på konceptet att bo i en grotta vars dörr är ett vattenfall…

Vandringar och färder med fyrhjuling står också på aktivitetsmenyn, men i ärlighetens namn trivs du nog bäst om du kommer hit för att koppla av från omvärlden.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Djur och natur, Lodge, Mauritius, Vandring och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *