Natursegling i Kanada med klassisk träskonare

Veckans Tips, Vecka 35, 2014

Passing Cloud är byggd för världsomsegling men är nu baserad på kanadensiska västkusten.

Passing Cloud är byggd för världsomsegling men är nu baserad på kanadensiska västkusten.

Om du är naturintresserad, gillar att segla och dessutom har en dragning mot äldre klassiska segelbåtar tycker jag du ska ta en titt på Passing Cloud, som är en 70 fots skonare byggd i trä. Båten ägs av Outer Shores Expeditions (www.outershores.ca) och är stationerad i den fantastiska skärgården i södra delarna av kanadensiska British Colombia.

Passing Cloud tar 6-8 passagerare och inleder säsongen med vårturer kring  Southern Gulf Islands och Pacific Rim National Park Reserve, till sommaren flyttar man till skärgården Haida Gwaii och sedan tar man sig tillbaka till Southern Gulf Islands där man kör ett antal kostare höstturer under oktober.

Seglingarna med Passing Cloud är helt inriktade på den fantastiska naturen i de här områdena och beroende på vilken tur du väljer kan du få närkontakt med björnar, valar, vargar, sälar, uttrar och förstås massor av fiskar och fåglar. Turerna görs under ledning av Russell Markel som är kapten på båten och dessutom marinbiolog med lång erfarenhet.  En 5 dagars tur i höst kostar 1 995 kanadensiska dollar och en 9 dagars tur nästa år under högsäsong går loss på 5 200 per person. Tänk dock på att den kanadensiska dollarn normalt sett är ungefär 10% billigare än den amerikanska.

Båten är byggd i mitten av 1970-talet och konstruerades för att vara en mycket effektiv seglare med potential för att segla runt jorden med ett rejält mått av komfort. Och det är inte bara utsidan som är klassisk, även invändigt finns alla tecken som för tankarna tillbaka i tiden när det var ett ständigt putsande av mässing på de finare båtarna.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Båt, Båtresor, Djur och natur, Expeditioner, Kanada och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *