Gör om din vanliga bil till en camper på fem minuter

Veckans Tips, Vecka 32, 2014

Efter en lång, varm och solig sommar då resande uppriktigt sagt stått långt ner på prioritetslistan är det dags att dra igång såväl arbete som resande. Först vill jag berätta om en fantastisk uppfinning som kan förvandla din bil till en enkel, men helt fungerande camper med plats för två personer.

RoomBox

RoomBox gör din vanliga bil till en camper.

Jag tillhör den grupp människor som gillar att bila på semester utan allt för fasta planer på hur resan mellan hemmet och destinationen ska se ut. Ibland händer det att ögonlocken blir för tunga och att jag måste fälla baksätet eller rulla ut sovsäcken bredvid bilen. Det var helt OK när man var 20 år, men numera är jag inte särskilt utvilad efter fem timmars ”sömn” på en tysk P-plats. Därför blev jag väldigt nyfiken när jag fick syn på den schweiziska uppfinningen RoomBox (www.swissroombox.com), som är ett modulsystem som förvandlar din vardagsbil  till en camper utan några ingrepp.

RoomBox grundmodul ryms i en liten väska på hjul, men när man packat upp den och fällt ut alla de fiffiga delarna har man längst bak i sin bil två ordentliga sängar samt ett litet bord. Att bara sätta upp bordet tar ett par minuter och att montera sängarna tar ungefär fem minuter till när man tränat ett par gånger.

Den lilla väskan förvandlas till två sängar och två mindre bord.

Den lilla väskan förvandlas till två sängar och två mindre bord.

RoomBox finns i två versioner, en för vanliga bilar och en för minibussar. Väskan till vanliga bilar är 100x49x12 centimeter och väger 29 kilo. Det betyder att man i teorin skulle kunna checka in camperväskan, flyga någonstans, hyra en bil och sedan använda hyrbilen som camper under semestern! Det gäller dock att kolla noga med flygbolagen så att de är beredda att frakta den trots allt rätt stora väskan. Med SAS (www.sas.se) nya, enkla bagageregler skulle det gå utmärkt att checka in camperväskan. Eftersom man har en viktgräns vid 29 kg skulle det kosta antingen 179:- eller 539:- kronor per resväg inom Europa. Allt beroende på hur noga man läser av vågen vid incheckningen.

Vår Afrika-Land Rover.

Vår Afrika-Land Rover.

RoomBox har dock inte bara grundmodulen, det finns massor av fiffiga utrustningspaket som gör att du på ett enkelt sätt kan få gasspis, varmt och kallt vatten och en massa andra finesser i din bil. Jag har kikat på RoomBox videofilmer som visar hur de olika grejerna används och jag måste erkänna att jag är väldigt imponerad. Eftersom jag har en skräddarsydd och camperutrustad Land Rover (www.landrover.se) i Afrika har jag en del att jämföra med. Håller RoomBox sedvanlig schweizisk kvalitet tror jag det här kan bli en hit!

Den minsta, enklaste modulen kostar 1 645 Euro. Vill du ha extra allt kan ett paket kosta upp till 5 810 Euro. Man säljer också en väldigt smidigt taktält för lite drygt 2 100 Euro.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Camping, Friluftsgrejer, Hyrbilsresor, Resegrejer och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *