Läckraste lodgen och snabbköp med kravallpolis (Bariloche, Argentina, 22/12, 2014)

Efter att jag igår högt uppifrån berget såg en strimma av ekolodgen Millaqueo (www.millaqueo.com) bestämde jag mig för att maila till dem och höra om jag kunde få smita förbi och äta lunch. Det var ett chansning, men det kom snabbt ett positivt svar från trevliga Sarah som berättade att de just var mellan två grupper och att det gick utmärkt att titta förbi för en visning.

Det är svårt att skilja på poolen och sjön.

Det är svårt att skilja på poolen och sjön.

Det var väl investerad tid. Det var längesedan jag såg ett så väl genomfört koncept och en så snyggt inredd lodge. Ovanpå det så ligger den helt ostört och osannolikt vackert i en egen vik i naturreservatet Parque Muncipal Llao Llao. Huset var tidigare ett privat hem och byggdes om till lodge för ett år sedan av ägaren Martin, som själv också var med och visade runt på ägorna.

Aqua är ett rum i vattnets tecken.

Aqua är ett rum i vattnets tecken.

Totalt finns här fem rum och ett separat hus som går att hyra i ett par olika konfigurationer. Priserna för ett dubbelrum/hus med frukost varierar mellan 300–1 200 USD beroende på vilket rum man hyr och vilken årstid det är. Mitt favoritrum var det 80 kvadratmeter stora Aqua och det kostar från 380 till 560 USD.

Lunchen bjöd på några smakprover av vad man erbjuder gästerna i den trevliga matsalen eller ute på altanen med utsikt över vattnet och jag kan konstatera att det var det bästa jag ätit hittills på lokal i Argentina.

Utsikt från Circuito Chico .

Utsikt från Circuito Chico.

För att ruska av mig en del av kalorierna tog jag först en promenad genom skogen, körde sedan den mycket vackra vägen Circuito Chico och gav mig till sist av till Supermercadon för att köpa mat.

Att Argentina inte är något billigt land har jag redan konstaterat, men i mataffären blir det ändå tydligare. I princip det enda som är billigare än i Sverige är köttet, resten är på ungefär samma nivå eller dyrare. Hur vanligt folk med betydligt lägre löner än vad vi har hemma har råd att leva här begriper jag inte.

Kravallpolisen på väg in för att vakta mataffären inför jul.

Kravallpolisen på väg in för att vakta mataffären inför jul.

En del av svaret är att många faktiskt inte har råd. Därför vaktas den tjusigaste supermercadon just nu av en grupp kravallutrustade poliser med automatiska hagelgevär. Förra året gjorde nämligen stora grupper av fattiga människor regelrätta räder och plundrade matbutiker inför helgerna. Just det sistnämnda fick jag för övrigt veta av en svensk som jag träffade på i snabbköpskön och som bott i Bariloche i 13 år. Han blev rätt överraskad av att stöta på en annan svensk…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Argentina, Bil- och taxiresor, Djur och natur, Lodge och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *