Värsta terrängcampern har allt!

Veckans Tips, Vecka 33, 2014

Förra veckan skrev jag ju om en enkel och ekonomisk lösning för att göra om sin bil till en camper. Jag kan därför inte låta bli att skriva om den totala motsatsen – KiraVan (www.kiravan.net). Det handlar om en terrängående camper som byggts av en förmögen amerikansk uppfinnare för att han ska kunna resa runt jorden med sin fyraåriga dotter. Ett stort antal miljoner dollar har gått åt för att bygga bilen.

KiraVan

Hygglig camper byggd för en fyraårings behov.

KiraVan är byggd i två delar. Längst fram finner man en fullständigt ombyggd Mercedes-Benz Unimog U500NA (www.neuerunimog.com), (www.swedmog.se) som är det absolut häftigaste terrängfordon man kan finna på den civila marknaden. På den terrängående lastbilen sitter en specialbyggd trailer som innehåller allt och lite till och lägst bak hänger en lika specialbyggd dieseldriven motorcykel. Hela ekipaget väger 23 ton när det är fullastat och är 16 meter långt. Det är också isolerat så att det klarar allt från arktisk kyla till den hetaste öken man kan tänka sig.

Förarplatsen påminner mest om cockpiten i ett flygplan.

Förarplatsen påminner mest om cockpiten i ett flygplan.

Dragbilen är det minst specialbyggda om man kan prata om något sådant i detta sammanhang. Motorn på 260 hästkrafter verkar vara helt original, chassit är dock förlängt och förstärkt. Man har också satt på en fyradörrars specialbyggd hytt som är byggd i kompositmaterial och proppfull med elektronik. För att man ska ta sig fram rullar den åttaväxlade bilen på 46 tums hjul med Michelin 395/85R20 XZL special service (www.michelintransport.com). De har kevlaryttersidor, lufttrycket kan justeras under körning och de kan köras även om man får punktering. Dessutom har man konstruerat ett system som göra att man kan lägga på snökedjor automatiskt under körningen!

Trailern med allt utfällt. Längst bak syns det uppfällbara taktältet.

Trailern med allt utfällt. Längst bak syns det uppfällbara taktältet.

Kanske inte världens mysigaste kök, men här finns allt.

Kanske inte världens mysigaste kök, men här finns allt.

Trailern är intressant på många sätt. Bland annat har man konstruerat ett system som gör att man kan koppla in drift på trailerns hjul vid låga farter och därmed göra ekipaget sexhjulsdrivet. Här finns kök, toa/dusch, kontor, matrum och två sovavdelningar. I köket, som fälls ut när man parkerat, finns all tänkbar utrustning för en gourmet. Toan som kombineras med ytterentrén fälls också ut och här finns en förträfflig uppfinning som jag själv utnyttjar på landet, en förbränningstoalett som förvandlar det man gör till en liten kopp aska per vecka. Här i Sverige är det vanligaste märket Cinderella (www.fritidstoa.se). Kontoret innehåller alla tänkbara former av kommunikation och datorer, för riktigt avlägsna trakter håller man kontakten via satellit och allt är givetvis chiffrerat så att ingen kan avlyssna prat eller datatrafik. Allt drivs av en 25 kW dieselgenerator och en rejäl trave batterier så att man inte är beroende av dragbilen.

Även taket är välutnyttjat.

Även taket är välutnyttjat.

Ekipaget har också imponerande uthållighet. Med 650 liter diesel i tankarna, 450 liter färskvatten (samt system för att rena vatten samt för att avsalta havsvatten…) kan man vara ute i runda slängar 3 veckor utan kontakt med civilisationen. Under den tiden kan man köra ungefär 320 mil.  Vad som händer när man kör fast ett 23 ton tungt ekipage några dagars körning från civilisationen förtäljer inte historien, men jag är säker på att det finns en plan för detta också.

Vill du själv skaffa dig något liknande skulle jag rekommendera att du tar kontakt med det tyska företaget Unicat som bygger fantastiska  fordon (www.unicat.com).

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Expeditioner, Resegrejer och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *