Vildmarkslodge intill N1 (Prince Albert Road, Sydafrika, 2/4, 2018)

Vi har övernattat på lodgen Assendelft(www.assendelft.co.za) i den pyttelilla orten Prince Albert Road som i princip bara är en vägkorsning, en järnvägsstation och en bensinmack på motorvägen N1 som går mellan Johannesburg och Cape Town.

Tälthusen i Assendelft.

Assendelft är lite annorlunda lodge på så sätt att kunderna ser väldigt olika ut. Många gäster är sådana som kör mellan Johannesburg/Pretoria och Cape Town. Har de inte startat väldigt tidigt på morgonen är det svårt att hinna fram till Cape Town innan mörkret slår till och att köra på sydafrikanska motorvägar i kolmörker är inget jag skulle rekommendera. Den andra typen av gäster är de som vill bo på en prisvärd lodge (ett dubbelrum kostar 900 rand) och vila upp sig en smula.

Förutom lodgen, som har fyra rum och ligger precis intill ägarna Andre och Stephanies hus, finns en off grid bush camp med fyra ”tälthus”(det vill säga att delar av husen är byggda i sten, medan långväggar och tak är gjorda i tältduk). Trots att den bara ligger några kilometer från stora N1:an känns det som att man är mitt i vildmarken och med lite tur kommer du att ha springbok, wildebeest (gnu), gemsbok (oryx) eller zebror utanför staketet när du tänder elden för att grilla kvällens köttbit (som du förresten kan köpa från Andre, i hans frys finns både de egna fåren och vilt som gått på markerna).

Vill du träna skytte går det utmärkt på Assendelft.

Du kan vandra som du vill på de 1 200 hektar stora markerna, men för de som är lite bekväma finns det också ganska många små vägar att köra på, här krävs det dock en bil med lite rejäl markfrigång.

Du som är intresserad av skytte och av att jaga kan göra det och priserna för det är ytterst humana.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Bil- och taxiresor, Djur och natur, Jakt, Lodge, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *