Nytt lågprisbolag flyger till Island och USA

Veckans Tips, Vecka 40, 2015.

WOW air har sprillans nya Airbus-kärror.

WOW air har sprillans nya Airbus-kärror.

Lagom till sommaren 2016 blir det möjligt att ta sig till USA (och Island) med en ny lågprisoperatör. Det är isländska WOW air (www.wowair.se) som i mitten av maj börjar flyga från Västerås flygplats till Reykjavik, Boston och Washington DC med avgångar måndag, tisdag, fredag och söndag.

I teorin går det att flyga fram och tillbaka till Boston för 1 998:- kronor, men att hitta biljetter för det priset är inte helt enkelt. Och inte ens jag som reser extremt lätt kommer att klara mig med 5 kilo, som är den handbagagevikt som ingår i priset. Vill man resa med 12 kilo handbagage i stället åker priset upp med 400:- per sträcka. Incheckat bagage kostar givetvis också och vill du ha lite extra benutrymme finns det tillägg även för detta.

Detta sagt så går det ändå att plocka ihop en USA-biljett för en ganska vettig summa. Dessutom gillar jag idén att få en liten paus på Island mitt i flygningen. Visserligen tar det någon timme extra, men att få sträcka på benen är faktiskt värt ganska mycket.

Jag tror dock inte USA kommer att bli mitt första val med WOW air. Flygpriserna till Island (www.visiticeland.com) är nämligen väldigt attraktiva och här verkar det också betydligt lättare att finna låga priser. Dessutom är Island på många sätt ett mer spännande resmål än USA och jag skulle väldigt gärna åka tillbaka till den lilla Atlantön med den fantastiska naturen.

Ägare till WOW air, som började flyga 2012, är den isländska entreprenören Skúli Mogensen som har lyckats övertyga sin personal om att det inte kostar något att bjuda på ett leende. Kanska han borde lyfta luren och tipsa sin kollega Michael O´Leary om detta relativt enkla knep, som är helt bortglömt på konkurrenten Ryan Air…

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Boston, Djur och natur, Flygresor, Island, Reykjavik, Washington och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *