Världens bästa långflygning och favoritaffär (Stockholm – KwaMbili, Thornybush, Sydafrika 27-28/10, 2011)

Igår började vi resan ner till Sydafrika. Den är lång, men får jag välja en långflygning så blir det ändå denna. Man lämnar Stockholm på eftermiddagen, flyger hela natten och kliver av på morgonen utan jetlag. Att sedan slutdestinationen ligger i Afrika gör ju inte saken sämre!

Giraffen – en vanlig syn i bushen runt KwaMbili.

Det finns ett antal rutter för att ta sig till Sydafrika. Vi valde den bästa – med Lufthansa (www.lufthansa.com) och South African (www.saa.com) via München (undvik London och Heathrow till varje pris). Lufthansa borgar för att man inte missar anslutningsflyget och Münchens underbara flygplats gör att blodtrycket inte går upp, snarare tvärtom.

En liten blodtryckhöjare fick jag dock på flighten till Johannesburg. Vi flyger en Airbus 340-600 med den senaste utrustningen även i ekonomiklass och sen kan vi inte få bröd till frukosten! Jag gjorde min första kommersiella flygning när jag var 10-årsåldern, så det har ju blivit några sedan dess, ingen har saknat bröd till frukost. Det var ju tur i oturen att de kom ihåg att tanka planet…

Det är en tid sedan jag var i Sydafrika och jag upptäckte att de tagit ytterligare ett kliv framåt i utvecklingen. Alla krångliga blanketter för inresa, tull, etc. är nämligen bortrationaliserade. Numera är det bara att visa passet och vips är man inne i landet! Det gick också blixtsnabbt att hämta ut bilen som hyrts via Holiday Autos (www.holidayautos.se) för en skamlöst liten peng.

Tyvärr gick blodtrycket sedan upp något när det förhandsbeställda modemet till datorn vägrade fungera, enligt leverantören på grund av att mitt ordinarie mobila bredband (Telia) låst min dator så att det bara funkar med deras egen uppkoppling! Det kommer att bli något samtal med Telia när jag kommer hem…

Ett bunkringsstopp på favoritaffären Cape Union Mart (www.capeunionmart.co.za) i Witbank gjorde sedan att vi inte var framme på reservatet Thornybush (som gränsar till Krügerparken) förrän långt efter att det blivit mörkt och det var en smula intressant att orientera sig fram till lodgen KwaMbili (www.kwambili.com) där vi ska bo ett par dagar.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Flygresor, Friluftsgrejer, Lodge, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *