Madagaskar – Boende

Bungalowhotell som satsat rätt, Andilana, Madagaskar

De flesta som reser till Madagaskar kommer till Nosy Be, den ö som ligger högst upp i norra Madagaskar. Här är en väldigt stor del av turismen koncentrerad och många kommer tyvärr bara hit.

Det finns mängder av hotell, allt från lopphotell som med europeiska mått är nästan gratis till enorma all-inclusive-anläggningar där de som bor där knappt vet vilket land de är i. Inget av koncepten tilltalar mig det minsta…

Det är gott om sportgrejer på Le Grand Bleu.

I det närmaste perfekt i mina ögon är dock Le Grand Bleu (www.legrandbleunosybe.com). Det är ett bungalowhotell som ligger lämgst norrut på Nosy Bee i närheten av den lilla byn Andaliva som fortfarande är en rätt oexploaterad del av Nosy Be.

Le Grand Bleu ligger ett par kilometer utanför själva byn på en kulle ovanför en tämligen orörd strand. Det kan tyckas lite ”isolerat”, men med tanke på att en taxiresa fram och tillbaka till byn inklusive ett par timmars väntetid kostar under 50 kronor så är det inget stort problem i praktiken.

Inom området finns det ett tiotal bungalows, bland annat ett par större familjebungalows. Det är ingen lyx, däremot är de elegant rustika, praktiska och utsikten från dem är fantastisk. Ska du resa dit under vår vinter så är det väl placerade pengar att lägga till några kronor för luftkonditionering.

Utsikten från poolen är fantastisk.

Styrkan på Le Grand Bleu är det som är viktigast på ett hotell i tropikerna, där man tillbringar så lite tid som möjligt på rummet. De har en väldigt trevlig luonge/bar/restaurang/pool. Poolen har en magnifik utsikt med en bleeding edge mot den knallgröna skogen och det blå havet nedanför. Maten är fantastisk och servicen charmigt förvirrad på ett oemotståndligt sätt.

En annan stor fördel för oss som är internetberoende är att det finns en WiFi med snabb internetuppkoppling via satellit. Det vill säga att den aldrig krånglar och det är rätt unikt på Nosy Be där det inte är lätt att hitta en bra uppkoppling.

En av de snälla, men trötta, hundarna.

Över alltihop härskar det jättetrevliga franska paret Magali och Guillaume som varit här i ungefär 10 år. Guillaume är en mycket skicklig djuphavsfiskare och tar gärna med gäster ut på havet. Du kan läsa mer om det under ”Upplevelser”. Le Grand Bleu passar också väldigt bra för familjer eftersom allt sker kring den centralt placerade poolen och alla gillar barn här. Det är också fullt med snälla välskötta hundar, söta kaniner och sköldpaddor.

Många fiskehistorier blir det!

Självfallet har du mest glädje av vistelsen om du pratar franska och kan hänga med i Guillaumes historier, men jag kan nästan garantera att du kommer att stortrivas även om du inte kan ett ord franska.

Priset då? Ja, en bungalow för två kostar 30-59 Euro per dygn. Halvpensionen kostar 15 Euro person och dygn och som om inte detta var nog har man ofta en veckas erbjudande där slutpriset blir nästan oförskämt lågt!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *