Så byter du bostad på semestern

Homeexchange tycker jag är ett av de absolut bästa sätten att resa på när man åker med hela familjen! Du byter helt enkelt ditt hem med någon annan.

John under vårt byte i Kalifornien. Han fyller år på USAs nationaldag och vad kunde då vara en lämpligare present än en pedaldriven low rider. Gissa om det var en smula knepigt att få hem den på flyget:)

Vi har gjort ett stort antal byten och alla har varit bra – de flesta rent av suveräna! Du kan läsa mer om detta i en artikel som resetidningen Vagabond (www.vagabond.se) skrev om våra byten.

Vi fick en bra start när vi bytte med en Hollywoodstjärna. Vem? Det är självfallet hemligt, men jag kan väl avslöja att i den närmaste bekantskapskretsen finns Helen Hunt och George Clooney, att vår värd fått en Golden Globe Award och varit nominerad till en Emmy Award 4 gånger. Vi fick välja mellan våningen i New York, farmen i New Hampshire och beachhouset i Kalifornien. Det blev Kalifornien – en väldigt trevlig start på husbytaräventyren. Vi har sedan bytt hus i USA, Kanada, Australien, Holland, Frankrike, Italien, Schweiz och på Madagascar!

Vårt senaste husbyte tog oss till Schweiz. Här pustar delar av familjen ut efter en dag i Davos.

Vi använder oss av en site som heter Homeexchange (homeexchange.com) för våra byten. Det är en amerikansk site, men har nu också många användare i Europa och Australien. Siten har just genomgått en genomgripande förändring och blivit betydligt snyggare samt fått ännu mer funktioner.

Fram till 1 januari 2013 får du som prenumerar på våra uppdateringar 30% rabatt på medlemskapet i www.homeexchange.com. Om du inte redan anmält dig för uppdateringar gör du det genom att fylla i din e-postadress under ”Prenumerera” i spalten till höger.

Klicka här så kommer du direkt till sidan med rabatterbjudandet!

Vi har också testat att ansluta oss till en ny sajt som heter Luxe Home Swap (www.luxehomeswap.com) som ser rätt lovande ut. En fördel här är att man kan lägga upp flera hus utan att kostnaden ökar.

Det finns också några andra bytessiter:

www.intervac-homeexchange.com (bra på Europa)

www.homeforexchange.com

www.homexchangevacation.com

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer till Så byter du bostad på semestern

 1. Sofia skriver:

  Jag är väldigt intresserad av att byta hus med familj i USA. Men hur i all världen kom det sig att en kändis la ut sitt hus (lägenhet) på en sådan här site? Har de inte råd med eget boende? 😉 Med vänlig hälsning, Sofia

  • Clas Johansson skriver:

   Hej,

   De hade inte lagt ut sitt (sina) hus. De letade reda på oss och kom med sitt erbjudande. Att de var superkändisar kröp inte fram förrän väldigt sent i processen. Eftersom vi lärt känna dem en smula genom åren och det har visat sig att det de uppskattar mest med byten är den anonymitet och frihet det har gett dem. De lever som en helt vanlig familj i ett vanligt område och kan röra sig fritt. I vårt fall var det inte en människa som fattade vilka de var, det är ju lite svårt att tänka sig att en världsberömd skådis bor i din grannes hus:)

   Clas J

 2. Klaas Wits skriver:

  Hi Clas,
  I ’m following your travelblog with great enthousiasm. It gives lots and lots of useful information (and I must say I mostly enjoy your own experiences) and it’s very fun to read. Man, I thought I had travelled a lot -and I sure did- , but I’m just nowhere compared to your exploring the globe…. How do you find time to wòrk at all ?
  Too bad I cannot read swedish, as the translation(-machine) is a real pain in the neck. That’s the only negative thing about your blog.
  I look forward to welcoming you and Hedda into our house sometime. We still owe you one, remember ? Have a nice summer…. Zimbabwe, I presume ?
  Klaas Wits

  • Clas Johansson skriver:

   Glad You like it! Sorry about the translation tool. I like to write in a pretty personalized way and have found that it is pretty tricky for the automatic translation tool:) If anyone have a tip on a better translation tool please let me know.

 3. Clas Johansson skriver:

  Bästa sättet att semestra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *