Grekland – Boende

Bästa strandboendet (i byn som är Jamie Olivers val), Perdika, Aegina, Grekland

Huset ligger alldeles vid vattnet och är helt ostört trots att det ligger i en by.

Grekland har tagit mycket stryk den senaste tiden, men trots ekonomiska kriser och allmän social oro så är faktiskt den grekiska övärlden fortfarande ett väldigt trevligt resemål. Jag tänkte därför marknadsföra Tidningshusets trevliga strandhus på den grekiska ön Aegina (Egina) som hyrs ut veckovis under hela året. Det ligger i byn som var Jamie Olivers val när han besökte Grekland.

Aegina (www.aeginagreece.com) är den ö som ligger närmast Aten och det innebär bland annat att det inte är så mycket utländska turister här, utan att turistscenen domineras av de lokala turisterna. Personligen tycker jag att det är bra eftersom det gör att till exempel restaurangerna måste se till att hålla kvaliteten uppe. Lokala turister från Aten återkommer ju hela tiden och de tavernor som inte sköter sig får helt enkelt inga gäster.

Trädgården är grön året om och bjuder på kryddor till matlagningen.

Huset – The Edge – ligger som namnet antyder vid ”the waters edge” i fiskebyn Perdika. Det är inget stort hus, men läget och standarden är svårslagen. Det ligger i en brant sluttning 10 meter från vattnet och utsikten är helt magnifik. Och trots att det ligger i byn är läget väldigt ostört, tomten är omgärdad av en hög mur och grannarna ser man överhuvudtaget inte så länge man är i trädgården eller på den enorma terassen mot havet framför huset. Terassen har olika solskydd och flera härliga bänkar och hängmattor. I trädgården finns bland annat massor av örtkryddor, citroner, oliver och grantäpplen.

I köket finns allt du behöver för att laga mat av de härliga råvarorna som finns på ön.

Huset är helt nyrenoverat. På den övre våningen finner man vardagsrum, toa samt ett kök med all tänkbar utrustning och svensk standard, något som du garanterat inte finner i andra grekiska hyrhus.

På nedervåningen finns två sovrum samt ett badrum. I det ena sovrummet är det en stor dubbelsäng och i det andra våningsängar i vinkel mot varandra. Bekvämast är huset för fyra personer varav två är barn, men med hjälp av bäddsoffan i vardagsrummet går det att klämma in en vuxen eller ett par barn till. Givetvis finns det luftkonditionering i alla rummen.

Att laga mat utomhus är riktigt härligt.

På terassen finns ett par utomhusduschar samt ett litet utomhuskök om man hellre vill laga mat i friska luften. Bäst av allt är dock närheten till vattnet. Från den nedre grinden är det ungefär 10 meter till klipporna vid vattnet där det också finns en stege för den som vill kliva i lite försiktigt. Ska små barn, som inte kan simma, bada här så är det flytväst eller puffar som gäller.

Mat handlar man i affären några hundra meter bort och vill du inte laga mat själv är det en mycket kort promenad ner till den trevliga hamnen där det finns ett stort antal restauranger. Några av dem är faktiskt riktigt bra!

För en tid sedan var den engelske superkocken Jamie Oliver på besök på Aegina och han bodde då i ”vår” by Perdika. Du kan titta på ett litet inslag från den resan genom att klicka här!

Starta tidigt och ät lunch på terassen.

Att ta sig till Aegina är enkelt. SAS (www.sas.se) och Norwegian (www.norwegian.comflyger direkt och Swiss (www.swiss.com) via Zürich är också ett effektivt sätt att flyga. Lufthansa (www.lufthansa.com) har också en rad avgångar, men kom ihåg att det är betydligt smidigare att byta plan i München än i Frankfurt. Från den nybyggda flygplatsen i Aten är det bara en timme med tåg eller buss till hamnen i Pireus och därifrån går flygbåtarna i skytteltrafik till Aegina under sommarhalvåret. Turen tar under en timme. På (www.greekferries.gr) kan du hitta tidtabeller för hela grekiska övärlden.

Från färjeläget i staden är det bara tio minuters biltur till huset. De flesta hyr en skruttig bil eller vespa för en mycket blygsam summa, men taxi är fortfarande väldigt billigt om man vill slippa köra själv. Om man tar en tidig morgonflygning går det faktiskt att äta sen lunch på terassen!

Här sover man gott!

Är du intresserad av att hyra föreslår jag att du går in på uthyrningssajten (www.aeginaholidayhomes.com) och går ner till huset ”The Edge, Perdika”.

Om intresset kvarstår när du tittat noggrannare så tar du kontakt med den trevlige engelske uthyraren Jimmy på: info@aeginaholidayhomes.com .

Du kan också kika på vår homeexchangesida (www.homeexchange.com/show.php?id=42233) där det finns mycket information och bilder.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer till Grekland – Boende

  1. L. O'Keeffe skriver:

    Hello,

    Thanks for recommendation to explore tripant.com.
    We are hoping to stay in this lovely home on the water!
    Lindy O’Keeffe

  2. Pingback: Vårt grekiska hus ett av världens populäraste! | www.tripant.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *