Väderprognos på resan

Innan semesterresan vill du självfallet kolla vädret på semesterorten. Det vill ju alla svenskar (inte minst jag själv:)).

Ska det bli storm kan du vara rätt säker på att få en varning för det.

För suveräna väderleksprognoser runt om i världen kan jag rekommendera vädersajten Wunderground (www.wunderground.com). Här finns utmärkta uppgifter om hur det ser ut just i denna stund. Du kan till exempel få koll på temperaturen, vinden, luftfuktighet, hur mycket moln det är på himlen och vilken vädertyp som råder.

Man bjuder också på prognoser för en vecka fram i tiden vilket är till stor hjälp när du ska bestämma vad som ska ner i resväskan och vad som kan stanna hemma. Det finns också tydliga varningar för olika typer av busväder.

Förutom detta finns det massor av historisk information för de som är väderkalenderbitare. Du kan till exempel gå in och få uppgifter om alla metreologiska data för vilken dag som helst de senaste 15 åren. Jag vet inte riktigt vad man ska ha det till, men kul är det.

Här på hemmaplan kan du givetvis gå till SMHI (www.smhi.se). Många som är betydligt väderkunnigare än vad jag är anser också att det norska Meteorologiska Institutet (www.yr.no) har mycket bra prognoser – även för Sverige.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *