Sverige – Boende

Ski-in-ski-out i högsta kvalitet, Åre

Brukar du hyra lägenhet i svenska fjällen för att åka utför? Då vet du hur svårt det är att med hjälp av några förkrympta bilder på internet bedöma vad man egentligen får för pengarna. Jag drog för länge sedan slutsatsen att jag borde kunna hitta lägenheter i fjällen som har precis det som jag själv vill ha och att dessa borde gå bra att hyra ut. Det visade sig att min tanke faktiskt var helt rätt. Vi har därför ett antal lägenheter i fjällen som hyrs ut och vi har väldigt många stamkunder som kommer år efter år. Två av lägenheterna finns i Åre och de presenteras här nedan.

Den första lägenheten ligger med oöverträffat läge i Fjällängen i centrala Åre. Det är precis bredvid Stjärnbacken alldeles ovanför Bergbanans mellanstation och det är äkta ski-in-ski-out precis utanför dörren – och det är inte så vanligt i det centrala Åresystemet där det ofta blir svettigt promenerande med skavande pjäxor för att komma ut i backen.

Lägenheten i Fjällängen har inte bara perfekt läge, den har också makalös utsikt över fjällen och Åresjön och lägenheten är inte heller så dum om jag får säga det själv. Den är ungefär 100 kvadrat stor, har fyra sovrum och rymmer med andra ord åtta personer. Eftersom det finns badrum, separat toa, bastu, stort vardagsrum och ett rejält kök med matplats kan alla åtta leva bekvämt. Många fjällboenden med åtta sovplatser blir ju rätt trånga när man klämt in alla och skidkläderna börjar sprida sig .

Förutom rejält med plats inomhus finnas det en härlig vindskyddad balkong med infravärme där man kan samlas för after ski eller för att sola i eftermiddagssolen, på vårkanten kan man ofta ligga i bara badbyxorna.

Lägenheten i Fjälllängen har riktigt hög standard, här finns allt du kan önska dig och lite till (inklusive trådlöst internet). Om du vill hyra lägenheten – som heter Fjällängen 13 C – kontaktar du uthyrningsfirman Ago (0647-515 00)  i Åre eller tar en titt på deras site (www.mittiare.se).

Den andra lägenheten är mindre exklusiv och ligger i familjeområdet Tegefjäll, som är ett väldigt trevligt område mellan Åre och Duved. Lägenheten är varken sämre eller bättre än andra lägenheter i området, men läget är svårslaget. Den ligger ganska högt upp och precis bredvid backen där den börjat flacka ut så att alla medlemmar i familjen, oavsett ålder, kan åka direkt ut i skidbacken – med andra ord äkta ski-in-ski-out även här.

Den bjuder på ett föräldrasovrum med dubbelsäng och två mindre sovrum med våningssängar – totalt sex bäddar på 55 kvadrat. Givetvis finns det bastu även här och en härlig balkong att sitta på när vårsolen börjar komma fram.

I Tegefjäll sköts uthyrningen av Skistar som äger liftsystemet i Åre. Skistars bokning nås på  0771-84 00 00 eller via nätet (www.skistar.com/sv/Are/). Vår lägenhet heter Alptoppen 14 A.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *