Indien – Boende

Portugisiskt kolonialt gömställe, Majorda, Goa

Vackert och kolonialt med tillbakalutad atmosfär.

Vivenda dos Palhacos (www.vivendagoa.com) är ett hundra år gammalt hus som renoverats och byggts om till ett oerhört charmigt hotell.

Värdpar är de lätt excentriska syskonen Charlotte och Simon Hayward som kommer från en gammal brittisk bryggarsläkt som verkat i Indien i fyra generationer. Till sin hjälp (nåja) har de den osannolika bassetten Toby som tuggar i sig allt som kommer i hans väg.

Den vilsamma innergården.

Hotellet har sju underbara rum (varav ett är ett tält med luftkonditionering), som alla är helt olika varandra, frukosten är helt fantastisk och middagarna är legendariska. Inte så mycket för maten, som i och för sig är utmärkt, utan för umgänget. Alla äter vid samma stora bord och Simon och Charlotte har en otroligt förmåga att skapa intressanta måltider.

Platsen för många märkliga samtal.

Vid vår första måltid satt ett helt gäng otroligt koloniala gamla engelsmännen (männen hade till och med knästrumpor) kring bordet. Ett av de största samtalsämnena rörde det faktum att en av de äldre damerna i sällskapet tidigare på dagen hade fått en död gris i huvudet när hon låg och solade vid poolen! Det är sånt som bara kan hända i Indien. För min del kan jag bara tänka mig att grisen (som i ärlighetens namn bara var en liten kulting) hade dött och plockats upp av en stor fågel som sedan tappade den över Vivendas pool. Det fanns dock en rad andra mer eller mindre fantasifulla teorier också.

Toby tuggar i sig allt som kommer i hans väg.

Hotellet ligger ungefär en kilometer från den otroligt långa och kritvita stranden. Är det inte för varmt kan man ta en promenad. Annars finns det gott om billiga taxibilar. Tröttnar man på de intensiva diskussionerna kring långbordet finns det en rad bra restauranger inom gångavstånd.

Ett dubbelrum för två inklusive frukost kostar mellan 4 500 och 12 950 indiska rupees (mellan 700 och 1 900 kronor) per natt – extremt väl placerade pengar. Hotellet är för övrigt mycket barnvänligt och ställer gärna in en extrasäng för en blygsam peng.

Den som vill ta med alla de bästa kamraterna kan med fördel hyra hela hotellet.

Enkelt men trevligt på stranden, Agonda, Goa

Längst söderut på stranden i Agonda (som jag tycker är den bästa stranden i Goa eftersom den ännu inte är så exploaterad) i en ännu ganska sömnig del av landet ligger The MahnaMahnas (www.agondabeach.com).

Total avslappning infinner sig här.

Det är en mycket enkel ”resort” med små hyddor/hus. Säng, fläkt, moskitnät och sist men inte minst en hängmatta samt ett vingligt bord och några stolar balkongen är utrustningen. Det räcker utmärkt när man bor 10 meter från stranden! Försök få det hus som ligger närmast vattnet eftersom det är här vinden fläktar som bäst och utsikten är som vackrast.

Restaurangen är också enkel men serverar utmärkt mat. Lite tid kan det ta, men vem har bråttom?

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar till Indien – Boende

 1. clasj skriver:

  Hej,

  Kul att du gillar den!

  Jag tänkte gå ut brett och lansera den någon gång i januari. Vi har ett par tekniuska grejer som måste justeras, men sedan är det dags att åka!

  Hilsen

  Clas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *